SEGRE

El projecte de millora del centre de Mollerussa inclou eliminació del trànsit i zones wifi

També preveu un paviment de nova generació i il·luminació amb LED

Imatge virtual de la remodelació.

El projecte de millora del centre de Mollerussa inclou eliminació del trànsit i zones wifiAjuntament de Mollerussa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del ple ordinari del pròxim dijous el projecte d’urbanització de la zona de la Vila Closa, que comprèn també les places de Manuel Bertrand, de l’Ajuntament, del Pla d’Urgell i Major i el carrer de Jacint Verdaguer.

El projecte, que compta amb un pressupost de més de 2 milions d’euros, contempla l’eliminació de l’aparcament i el trànsit rodat a tot el centre, amb l’excepció de la càrrega i descàrrega i el pas del veïnat. Així ho ha explicat aquest matí el primer tinent d’alcalde i coordinador d’Àrees, Josep Simó, acompanyat de Carles Guerrero, arquitecte responsable de les actuacions promogudes dins el Pla de Barris.

El projecte d’urbanització preveu un paviment de nova generació, una il·luminació que inclourà també punts de llum decoratius al terra i l’aplicació del concepte SmartCity amb el disseny d’espais WIFI i amb videovigilància a través d’uns tòtems de 5 metres que reuniran el nom de la plaça, les connexions i les càmeres.

A més, la plaça de l’Ajuntament deixarà de tenir la font actual, que serà substituïda per un sistema de brolladors.

En el projecte també s’ha previst donar solució als episodis d’inundacions a nivell d’infraestructures soterrades, unes solucions que ja es començaran a aplicar amb les obres de construcció del col·lector que han estat licitades i la primera fase de les quals està previst que comenci en breu, segons ha indicat Simó.

El primer tinent d’alcalde també ha explicat que, tot i que el projecte inclou també la remodelació de la plaça Pla d’Urgell, de moment no es farà ja que hi ha la previsió que s’hagi d’enderrocar dos dels edificis que hi donen perquè l’ordenació del POUM així ho preveu. Així mateix, quant al carrer de Jacint Verdaguer, el projecte només contempla la renovació de l’enllumenat ja que s’ha considerat convenient mantenir el paviment actual.

tracking