SEGRE

Les comarques de Lleida tanquen el 2017 amb rècord històric de turistes

Es va arribar als 1,19 milions de visitants

Turistes a l'Alta Ribagorça

Les comarques de Lleida van tancar el 2017 amb rècord històric de turistesJosep de Moner

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida va tancar el 2017 amb 1.188.712 visitants, una xifra que deixa el millor any de la història pel que fa al nombre de turistes, segons ha anunciat el Patronat de Turisme de la Diputació.

Les pernoctacions van arribar 2,9 milions l'any passat, xifra que se situa en termes molt similars a la registrada l’any 2006 (un 1 % menys) i considerada com la millor fins ara, segons l’enquesta provisional d’ocupació turística de l’INE amb les dades de viatgers i pernoctacions en hotels, càmpings, apartaments turístics i turisme rural en el conjunt de la demarcació de Lleida.

De forma global, les xifres del 2017 representen un creixement d’un 6,52 % en el nombre de viatgers i del 6,74 % en les pernoctacions amb relació a l’any 2016, que ja va representar la millor dada dels darrers 8 anys.

El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha destacat que “s’han complert les expectatives” i ha posat de manifest que el conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida estan experimentant un creixement des de l’any 2014.

Al marge del turisme reglat, cal tenir present que en el conjunt de la demarcació lleidatana actualment hi ha unes 9.000 places d’allotjament de turisme no reglat en albergs, refugis, campaments i cases de colònies que no estan incloses en les estadístiques de l’INE. A més, el volum de turistes real és superior al de viatgers registrats en establiments turístics, atès que hi ha molts visitants que s’allotgen en segones residències, en cases de familiars i amics i en habitatges d’ús turístic que tampoc estan inclosos en aquestes dades.

El turisme estranger bat un altre rècord

Pel que fa al turisme estranger, ha mantingut un any més el seu creixement fins a batre l’any 2017 el seu propi rècord des que el Patronat de Turisme fa un seguiment de les dades d’ocupació. En concret, el turisme internacional ha tornat a experimentar un creixement enguany respecte al 2016 d’un 6,54% en el nombre de viatgers i un 1,4 % en el de pernoctacions.

Les comarques de Lleida van rebre l’any 2017 un total de 184.266 turistes estrangers, els quals van efectuar unes 440.484 pernoctacions. El turisme estranger va representar el 15,50 % del volum total de visitants i de pernoctacions que es van dur a terme a la demarcació lleidatana.

Els càmpings lideren l’augment de les pernoctacions

Els sectors d’hoteleria i els càmpings són els que han mostrat un millor comportament i uns majors increments d’ocupació. En canvi, els apartaments turístics i el turisme rural ha patit un cert retrocés respecte a l’any precedent.

El millor comportament l’ha tingut el sector del càmping, el qual ha vist incrementar un 15,6 % el nombre de pernoctacions i un 5 % la xifra de viatgers respecte a l’any anterior, que fins ara ostentava el millor registre de la seva història. En concret, els càmpings van registrar l’any 2017 un total de 193.234 viatgers i 681.560 pernoctacions.

Per la seva banda, els establiments d’hoteleria també han obtingut un resultat molt positiu i han tancat l’any 2017 amb un 8,24 % més en el nombre de viatgers i un 6,38 % més de pernoctacions, amb uns ràtios percentuals per sobre dels aconseguits a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol.

tracking