SEGRE

TURISME BALANÇ

El nombre de turistes estrangers a Lleida creix un 45% des del 2003

Els visitants internacionals ja suposen un 15,5% del total || Rècord a la demarcació amb 1,18 milions de viatgers, segons dades del Patronat de Turisme

Imatge d’arxiu d’Espot durant el Nadal passat.

Imatge d’arxiu d’Espot durant el Nadal passat.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de turistes estrangers ha crescut a Lleida un 45% des del 2003, segons xifres del Patronat de Turisme de la Diputació. El director, Juli Alegre, va explicar ahir que el turisme internacional va mantenir l’any passat el creixement fins a batre el rècord del 2016. En concret, la demarcació va rebre 184.266 visitants estrangers i van efectuar unes 440.484 pernoctacions, la qual cosa representa un 15,5% del volum total de turistes que va rebre Lleida l’any passat. En aquest sentit, Alegre va confirmar que el 2017 va ser un any de rècord per al conjunt del sector, amb 1,18 milions de visitants i 2,91 milions de pernoctacions, tal com va avançar SEGRE. Alegre va assegurar que el creixement del sector a Lleida dobla el de la resta de Catalunya i de l’Estat espanyol i va atribuir aquest fet als esforços en inversions dels propietaris dels establiments. El director del Patronat va apuntar que els càmpings i hotels han crescut tant en nombre de visitants com en el de pernoctacions. No obstant, els apartaments turístics van rebre més turistes, encara que es va reduir el nombre de pernoctacions. Alegre va assegurar que això es deu al fet que les estades van ser més curtes en aquests allotjaments. Al seu torn, el turisme rural va tancar l’any passat amb un retrocés d’un 6% en el nombre de viatgers i de pernoctacions. Va assenyalar que aquestes dades s’expliquen perquè aquest va experimentar un creixement del 14% el 2016 i que aquestes dades suposen un “estancament” en l’augment d’aquests últims anys. D’altra banda, Alegre va assegurar que el 2018 ha començat “de la millor manera possible”, amb unes bones dades d’ocupació per les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis.

L’aeroport d’Alguaire estrena diumenge els vols de SuèciaL’aeroport d’Alguaire rebrà aquest diumenge el primer vol de Suècia, operat pel turoperador Quality Travel, que organitza viatges per anar a esquiar a les estacions d’Andorra, i que arribarà des de Jönköping. Els vols arribaran els diumenges fins al 25 de març i sortiran des de Malmö, Estocolm, Goteborg, Linköping, Jököping i Växjö i podran ser tant directes com amb escales en alguna d’aquestes ciutats. Així doncs, els vols de Quality Travel se sumaran aquesta campanya d’hivern als que opera Neilson des del Regne Unit, que van començar el 21 de desembre i s’allargaran fins al 8 d’abril.

tracking