SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Bellpuig dotarà el camp de futbol de gespa artificial

La inversió més gran prevista per al 2018, de 400.000 euros || El ple aprova el pressupost d’aquest any, de 4,3 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Bellpuig invertirà 400.000 euros per dotar el camp de futbol de gespa artificial. Aquesta és l’obra més destacada del pressupost municipal, de 4.319.116 euros. L’alcalde, Salvador Bonjoch, va destacar la importància d’aquesta millora a la instal·lació esportiva que utilitzen cada setmana una desena d’equips, entre l’escola i el club de futbol. Va afegir que el camp petit, a la part superior del recinte, mantindrà la gespa natural i s’obrirà a la ciutadania perquè hi pugui practicar esport.

El pressupost del 2018 es va aprovar al ple de dimecres i és 365.000 euros superior al del 2017 per l’increment de la recaptació de l’IBI rústic i part de l’urbà malgrat haver-ne congelat la taxa. Segons Bonjoch, aquesta diferència es deu a la regularització cadastral. El capítol d’inversions és un 30% del total del pressupost, 1.336.000 euros.

Bellpuig preveu augmentar els ingressos de l’IBI tot i congelar la taxa després de la regularització cadastral

A banda de la gespa artificial del camp de futbol, l’ajuntament preveu iniciar el projecte Ponent Actiu amb la recuperació del Molí Vell i del Molí del Senyor, amb una partida de 280.000 euros; dotarà de maquinària el gimnàs municipal del pavelló i millorarà el circuit del motocròs (278.000 euros); pavimentarà el carrer Sant Josep, la plaça Sant Roc i part dels carrers Bormio i Isabel de Casanovas (145.000 euros); acabarà el clavegueram en un dels polígons industrials (50.000 euros), i pavimentarà el camí del motocròs a l’A-2 (60.000 euros).

El consistori també vol remodelar un parc infantil i construir-ne un de nou, de manera que Bellpuig tindrà un total de vuit instal·lacions per als més petits.

Consulta veïnal per posar a una via el nom d’1 d’OctubreBellpuig iniciarà aquesta setmana una consulta popular per batejar una de les vies públiques de la localitat el nom d’1 d’Octubre, en record del dia del referèndum sobre la independència de Catalunya. L’alcalde va explicar que hi ha diferents opcions com la plaça del pavelló poliesportiu o el parc del convent, entre d’altres, que han proposat l’ANC i Òmnium, la CUP i l’equip de govern. Per aquest motiu han decidit que siguin els veïns que decideixin quin d’aquests portarà aquest nom.

tracking