SEGRE

La neu deixa sense classe 742 alumnes del Pirineu de Lleida

Una vintena de carreteres amb ús obligatori de cadenes i tallat el Port de la Bonaigua

Un vehicle de Bombers a la carretera coberta de neu a Sant Llorenç de Morunys.

La neu anul·la rutes de transport escolar a l'Alt Urgell, el Solsonès i la CerdanyaBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nevada que afecta encara aquest dilluns el Pirineu i Prepirineu lleidatans ha obligat a suspendre algunes rutes escolars, segons informen els consells comarcals. En total, 742 alumnes de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, els Pallars i el Solsonès no han pogut anar a classe, ja que han quedat suspeses 60 de les 85 rutes de transport escolar.

Concretament, al Pallars Sobirà s'han vist afectats 240 escolars (s'han suspès 25 rutes de 34); al Pallars Jussà 99 escolars (11 rutes suspeses de 25); al Solsonès 80 escolars (3 rutes suspeses de 5); a l'Alta Ribagorça 140 alumnes (les 7 rutes han estat anul·lades); i a l'Alt Urgell 190 escolars s'han quedat sense classe (de les 14 rutes existents, 5 han quedat suspeses totalment, 6 de forma parcial i hi ha 3 rutes sense cap incidència).

A Bellver de Cerdanya, on han quedat anul·lades totes les rutes, han anat a classe 7 dels 149 alumnes.

Segons Protecció Civil, a la Val d'Aran no es registra cap incidència en el transport escolar.

Pel que fa a l'afectació en el trànsit, aquest matí es manté l'ús obligatori de cadenes en una vintena de vies lleidatanes i el Port de la Bonaigua (C-28) continua tallat. A més, la circulació de camions està restringida a la'N-260 a El Pont de Suert i a Soriguera.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi de neu continuarà actiu tota la tarda a les comarques del Pirineu i Prepirineu.

Clica per veure l'estat de les carreteres

tracking