SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

Catàleg de camins per posicionar l’Alt Urgell com a referent ecoturístic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de l’Alt Urgell ha licitat per 363.390 euros la redacció d’un catàleg de camins i senders públics de la comarca que servirà per definir quina serà la xarxa de camins del projecte Camina Pirineus.

Aquesta és una iniciativa que vol posicionar la comarca com a referent ecoturístic del Pirineu a través de la creació d’una aplicació informàtica que es dirà Alt Urgell a la carta i que situarà el paisatge com a element central en la creació de producte turístic. Així, Camina Pirineus incorporarà la innovació en la promoció i en la gestió turística per crear una xarxa de senders, recursos i serveis mitjançant la recuperació i avaluació del patrimoni.

Camina Pirineus preveu una inversió de 2,1 milions finançats en part pels fons europeus Feder, que aporta 929.000 euros. La resta anirà a càrrec de la Diputació de Lleida (22%), ajuntaments (29%) i el consell comarcal (6%). La previsió per aquest any és que 8.000 senderistes visitin la comarca, per arribar als 30.000 el 2023 i als 45.000 el 2025 (tant nacionals com internacionals).

tracking