SEGRE

CULTURA PROMOCIÓ

Els veïns de Cervera proposaran actes per a la Capital de la Cultura

La capital de la Segarra ho serà el 2019 i inicia els preparatius el cap de setmana

El guitarrista Carles Trepat, al Festival de Música de Cervera.

El guitarrista Carles Trepat, al Festival de Música de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera posa en marxa aquest cap de setmana la planificació dels actes de la capitalitat de la cultura catalana el 2019, amb la primera jornada de treball amb les entitats locals. Segons va explicar l’alcalde, Ramon Royes, durant el pròxim mes de març els veïns també podran fer les seues pròpies propostes que el comissariat valorarà. En aquest sentit, va comentar que es pretén que es tracti d’un projecte consensuat. La reunió de treball de demà dissabte tindrà lloc al CEI i s’hi presentaran les quatre persones relacionades amb la cultura local que constituiran el comissariat de la capitalitat de la cultura.

Royes va explicar que d’aquesta primera trobada amb les entitats locals ja pot sorgir l’agenda de les activitats ordinàries, que són les que de forma habitual ja se celebren a Cervera com ara el Festival de Pasqua, l’Aquelarre, La Passió o el Festival Internacional de Música. En referència a les activitats extraordinàries, o realitzades de forma expressa per a la celebració, es debatrà el formulari perquè veïns i entitats puguin elevar les seues propostes. En aquesta trobada també es decidirà el fil conductor que regirà el muntatge i es formaran els grups de treball per a aquest.

Quant al finançament, Royes va explicar que negocia el suport amb diversos patrocinadors i es comptarà amb ajuts de la Diputació, la Generalitat i fons propis de la Paeria. Segons va assenyalar Royes, es tracta d’un gran repte que ve avalat per l’èxit de les propostes culturals de la ciutat.

Va destacar que la revista Enderrock guardonarà dimarts que ve a Barcelona l’Aquelarre per la seua contribució a difondre la música catalana. Val a recordar que l’Aquelarre va celebrar l’última edició els quaranta anys d’existència.

tracking