SEGRE

MUNICIPIS ENSENYAMENT

Es busca una família per salvar l'escola del poble

L’escola de les Ventoses, al municipi de Preixens.

L’escola de les Ventoses, al municipi de Preixens.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Preixens busca una família amb fills en edat escolar per garantir la continuïtat de l’escola del poble de les Ventoses. El centre compta actualment amb sis alumnes, però tan sols tres de confirmats per als dos cursos vinent, una xifra que el situa en risc de tancament per falta d’estudiants a partir del pròxim mes de setembre.

Per tal d’evitar-ho, el consistori ha iniciat contactes amb propietaris d’habitatges de la localitat per poder oferir un lloguer a preu assequible a una família disposada a mudar-s’hi i matricular els seus fills en aquest col·legi. Així mateix, estudia col·laborar també en el transport dels escolars.

El municipi té actualment dos escoles, una a Preixens i una altra a les Ventoses, totes dos a la zona escolar rural (ZER) el Sió. L’alcalde, Joan Eroles, va explicar que, d’aquí a tres anys, hi haurà una altra vegada prou nens i nenes per assegurar la continuïtat del centre.

No obstant, el precedent del tancament de l’escola de Montclar el 2010 els porta a buscar la manera d’atreure nous alumnes per evitar qualsevol possibilitat que la de les Ventoses acabi clausurada.

L’alcalde va indicar que ultimen la seua proposta i que en els pròxims dies esperen fer pública la seua crida a famílies per instal·lar-se al poble i salvar d’aquesta manera l’escola.

tracking