SEGRE

SUCCESSOS ROBATORIS

Investiguen si els saquejos al reg són obra d'una banda organitzada

Cables elèctrics tallats.

Cables elèctrics tallats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra investiguen si hi ha una xarxa organitzada darrere dels robatoris en estacions de bombatge de regs del Segarra-Garrigues, Segrià Sud i Garrigues Sud. De fet, els agents investiguen actualment si hi ha un mateix modus operandi en els saquejos, ja que en tots, els lladres buscaven principalment cable elèctric i cable de senyal i els van sostreure pràcticament en la seua totalitat, tal com ja va avançar SEGRE ahir. En els dos últims mesos han robat en almenys una desena d’instal·lacions i estacions de bombatge.

El director general d’Aigües del Segarra-Garrigues (ASG), Miquel Sacrés, va explicar que aquestes instal·lacions estan “molt aïllades” i els lladres aconsegueixen entrar i amb inhibidors desactivar el sistema d’alerta per “treballar tranquil·lament”. Segons Sacrés, l’onada de robatoris no només es produeix en instal·lacions del Segarra-Garrigues, també en finques particulars on roben els hidrants i un altre tipus de maquinària agrícola. Les destrosses i danys que han ocasionat els lladres en les seues incursions en els sistemes de regadiu són elevats ja que només al Segarra-Garrigues estan valorats en uns 400.000 euros i al Segrià Sud i Garrigues Sud, en uns altres 150.000 euros.

LES CLAUS

  • Actuació en grup. S’investiga si els autors dels robatoris actuen en grups de tres o quatre persones, així com si són espanyols o procedents d’altres països. 
  • Material sostret. Els materials sostrets més comuns són el cable elèctric i de senyal. També hidrants. 
  • Balanç. En dos mesos s’han registrat una desena de robatoris en sistemes de regadius diferents.

Quinze aspirants a ser vigilant a Artesa de Segre Un total de quinze aspirants s’han presentat per ser vigilant a Artesa de Segre amb l’objectiu d’evitar actes incívics i vandalisme. L’ajuntament va constatar un increment d’aquest tipus de conductes al municipi i els vint-i-un nuclis agregats i va optar per crear aquesta figura per incorporar-la a la plantilla municipal. D’aquests quinze aspirants, dos han quedat exclosos perquè no presentaven la documentació necessària, i la resta hauran de passar les pròximes proves, la primera de les quals el dia 20, per aconseguir la plaça, que serà de funcionari. L’ajuntament d’Artesa de Segre ja té un conveni amb els Mossos d’Esquadra, als quals recorre per sancionar infraccions com estacionaments en llocs prohibits. Tanmateix, l’extensió del municipi i els vint-i-un nuclis de població fa difícil que els agents puguin complir per si sols aquesta funció. Així mateix, la població de poc més de 3.500 habitants queda molt per sota del mínim de 5.000 que fixa la llei per crear un cos de policia local. Els aspirants a aquesta plaça per frenar els actes de vandalisme i incivisme procedeixen de diferents comarques, des del Pirineu al pla. Altres municipis de Lleida, com Vielha i Rosselló, tenen vigilants municipals, mentre que d’altres recorren a patrulles d’empreses de seguretat privades.

Cables elèctrics tallats.

Cables elèctrics tallats.

Cables elèctrics tallats.

Cables elèctrics tallats.

tracking