SEGRE

MUNICIPIS CIVISME

Térmens multarà els propietaris de gossos que no recullin els excrements

El consistori va estudiar i descartar aplicar una taxa per animal de companyia de 100 €

Imatge dels 10 quilos d’excrements recollits en un tram de via.

Imatge dels 10 quilos d’excrements recollits en un tram de via.AJUNTAMENT DE TÉRMENS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’incivisme d’alguns propietaris de gossos, que no recullen els excrements de les seues mascotes de la via pública, i el fet de recollir uns 10 quilos d’excrements en un tram de carrer que no supera els 100 metres han esgotat la paciència de l’ajuntament de Térmens per plantejar-se més mà dura i aplicar sancions “severes” per frenar aquests actes. El consistori ha sol·licitat la col·laboració veïnal per mantenir el poble net, altrament s’aplicaran sancions o repercutiran als propietaris de les mascotes el cost de la neteja d’alguna de les zones de la població més afectades per aquestes accions. L’alcaldessa, Concepció Cañadell, va apuntar que l’incivisme es concentra especialment al carrer que discorre paral·lel a la via del tren en un tram sense pavimentar i amb sorra. “Hi ha d’altres zones però aquesta és la més perjudicada i és una cosa que ja no podem consentir més perquè els usuaris del tren també es queixen i estan molestos”, va dir.

El consistori es va plantejar implantar una ordenança fiscal per aplicar una taxa per tinença d’un animal de companyia, encara que no podrà fer-se efectiva al no oferir cap servei que justifiqui la taxa, com per exemple un servei de neteja. No obstant, el consistori està decidit a sancionar els veïns amb gossos que no recullin els excrements o repercutir als titulars el cost de la neteja d’aquestes zones, que anirà a càrrec de la brigada municipal.

L’ajuntament va emetre un ban en el qual sol·licitava la col·laboració veïnal per posar fi a aquests actes incívics i també va recordar l’obligació que tenen els propietaris de mascotes d’inscriure-les al cens municipal.

D’altra banda, l’ajuntament de Ponts va crear fa un any l’ordenança de regulació de tinença de gossos perillosos que obliga a tenir una llicència de 40 euros per animal.

tracking