SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

A la presó per amenaçar de mort i agredir l'ex amb un ganivet

La dona va relatar al jutge a la Seu d’Urgell que li va posar l’arma al coll i li va dir: “Avui s’acabarà tot” || L’empresonat està acusat de temptativa d’homicidi

Imatge d’arxiu de l’edifici dels jutjats de la Seu d’Urgell.

Imatge d’arxiu de l’edifici dels jutjats de la Seu d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha decidit mantenir a presó provisional un home acusat d’un homicidi en grau de temptativa a l’amenaçar de mort i agredir amb un ganivet l’exparella. Va ser el jutjat d’Instrucció número 2 de la Seu d’Urgell dedicat a Violència sobre la Dona el que el mes d’octubre passat va ordenar l’entrada a la presó del presumpte agressor. Aquest va recórrer la decisió, però el tribunal provincial ha desestimat el recurs al considerar la mesura “necessària i proporcionada” perquè el risc que la víctima pugui patir una agressió física és “molt alt”. I és que segons va manifestar aquesta a la denúncia, el dia que van tenir lloc els fets, quan va tornar a casa després de deixar al col·legi el fill, va trobar l’exparella al bany amb uns guants negres i un ganivet, dient-li: “Avui s’acabarà tot.”

Segons la seua versió, el presumpte agressor li va posar la punta del ganivet al coll i es va abalançar sobre ella, la qual cosa va provocar que tots dos caiguessin a terra. No obstant, la dona va aconseguir desfer-se’n i prendre-li l’arma blanca quan provava de clavar-l’hi a les costelles, però en aquell moment la seua exparella la va mossegar a la cara, cosa que li va causar ferides al nas i el pòmul esquerre.

Segons la interlocutòria de l’Audiència de Lleida a la qual ha tingut accés aquest diari, l’investigat li va dir “filla de puta, no t’escaparàs. T’agafaré i et mataré”. El jutge considera creïble la versió de la víctima perquè presenta lesions compatibles amb l’agressió que va relatar.

També, en el moment de ser detingut, el presumpte agressor va dir en presència dels policies que quan sortís d’allà l’agafaria pel coll. A més, durant la declaració va acabar reconeixent que havia estat al domicili i que portava un ganivet a la mà per espantar-la, però va negar en tot moment haver-la agredit. Per tot plegat, l’Audiència considera que la presó provisional és “totalment necessària” per evitar que l’acusat torni a actuar contra la víctima.

Aquesta, a més, va explicar que en dos ocasions recents la seua exparella ja l’havia insultat davant del seu fill menor d’edat.

tracking