SEGRE

URBANISME REFORMA

Pacte per urbanitzar a la fi la travessia Domènec Cardenal de Mollerussa i obrir una sortida

El consistori licita les obres de renovació del centre per 2,4 milions d’euros

La travessia i, al fons, el carrer Domènec Cardenal, l’única sortida.

La travessia i, al fons, el carrer Domènec Cardenal, l’única sortida.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La travessia Domènec Cardenal de Mollerussa deixarà de ser finalment un cul-de-sac. L’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell ha aprovat en junta de govern un conveni urbanístic amb l’Associació Comarcal Urgell d’Ajut al Minusvàlid (Acudam) perquè aquesta entitat cedeixi anticipadament uns terrenys que permetin obrir aquesta via cap a l’avinguda del Canal. En l’actualitat, aquesta via tan sols connecta amb el carrer Domènec Cardenal i és una de les poques que queden a la ciutat sense urbanitzar, un fet que havia causat malestar entre els veïns i més quan plou, ja que s’omple de bassals i fang.

L’acord, que es troba en període d’al·legacions, permetrà que es converteixin en vial 323 metres quadrats que són propietat d’Acudam, un fet que ja estava previst al POUM vigent a la ciutat, amb l’objectiu de completar la vialitat existent a la zona.

Una vegada obert el carrer, de 730 metres quadrats en total, el consistori podrà portar a terme obres d’urbanització d’aquesta via. Encara que al principi no estava previst, l’ajuntament va decidir incloure la millora d’aquesta travessia al projecte del Pla de Barris de la Generalitat.

En aquesta línia, l’alcalde, Marc Solsona, va confirmar que les subvencions del Pla de Barris inclouran també la plaça Pla d’Urgell. Al principi, el consistori va decidir ajornar la reforma d’aquesta cèntrica plaça. En aquest sentit, l’ajuntament celebrarà aquest divendres vinent un ple extraordinari en el qual es licitaran les obres, d’una banda, de les places Manuel Bertrand, Major, Vilaclosa i carrer Jacint Verdaguer (inicialment exclosa del projecte) amb un pressupost que ascendeix a 1.045.984 euros, i d’altra banda, de les places de l’Ajuntament (i el carrer annex) i Pla d’Urgell per 1.422.945 euros.

tracking