SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Arxiven la mort d'un pilot al Circuit d'Alcarràs

La família d’un conductor de karts va denunciar els responsables per negligència || La causa del sinistre, una fallada mecànica

Imatge d’arxiu del Circuit d’Alcarràs.

Imatge d’arxiu del Circuit d’Alcarràs.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha arxivat la causa penal contra els responsables del Circuit d’Alcarràs que es va obrir per l’accident mortal d’un pilot de karts que va tenir lloc el març del 2016. La família del pilot, R.F.P. de 44 anys, va portar el cas als tribunals al considerar que els responsables de circuit haurien incorregut en un delicte d’homicidi imprudent per falta de mesures de seguretat a la instal·lació automobilística.

L’accident es va produir cap a les 14.00 hores del 27 de març de l’any 2016 durant una competició quan un pilot va perdre en un revolt el control del kart que conduïa i es va encastar contra un mur de formigó. El conductor va resultar greument ferit i va morir el 2 d’abril en un centre hospitalari. Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació. Així mateix, la família de l’home mort va denunciar els responsables del circuit al considerar que havien fallat les mesures de seguretat de la instal·lació i que el mur de formigó no estava degudament protegit.

L’Audiència de Lleida ha determinat que no es tracta d’una causa penal després de l’informe dels Mossos

La policia catalana va determinar que la causa del sinistre va ser una fallada en el sistema de frens del vehicle, que era propietat de l’home mort. Concretament, es van desprendre les pastilles de fre a causa d’una mala praxi de manteniment i l’escalfament del kart, segons van informar ahir fonts judicials.

L’informe policial ha estat clau perquè l’Audiència de Lleida arxivi la causa oberta penalment al considerar que l’accident no va ser per una negligència o imprudència de la direcció del circuit i no es pot derivar cap responsabilitat penal. Així mateix, el tribunal estableix que la responsabilitat era del pilot, ja que el vehicle era de la seua propietat i el manteniment li corresponia a ell, segons van informar les mateixes fonts.

L’Audiència de Lleida també apunta que la família pot continuar amb la reclamació als tribunals però que ha de cenyir-se a la via civil.

tracking