SEGRE

URBANISME POLÈMICA

L’agonia del Grup Sant Isidori

Primers 14 desallotjaments d’aquest bloc de 160 habitatges de Mollerussa davant de les crítiques de veïns, que culpen l’administració de no frenar la degradació de la zona || El consistori assegura que l’actuació ha sigut per garantir la seguretat de les persones i que el procés continuarà

El Grup Sant Isidori viu aquests dies el seu particular ocàs.

El Grup Sant Isidori viu aquests dies el seu particular ocàs.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts dels veïns que se’n van ho fan amb ràbia i indignació, obligats a abandonar les seues cases, algunes de les quals pagades amb els estalvis de tota una vida, per anar-se’n de lloguer. El Manuel i el Gabino són dos d’aquests veïns. Veuen com a les seues cases hi han posat tanques, “una mesura que ja ens han dit que haurem de pagar nosaltres. També ens han ofert el servei de mudança, perquè ens en anem ràpid. I també ho haurem de pagar”, denuncien tots dos.

La família de Voichita està aquests dies acabant d’instal·lar-se en un pis en un altre barri de Mollerussa. Vivia al Sant Isidori des del 2011 i encara que creu que el seu pis estava en bones condicions s’ha vist obligada a canviar. “No hem tingut més remei i només hem tingut dos dies”, va assegurar. Malgrat tot, considera que el canvi és per a bé i que, en general, tot el procés de canvi ha sigut positiu. S’ha de destacar que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya va crear una borsa de 14 habitatges perquè es pugui procedir a l’allotjament temporal de les famílies que deixin el seu pis i no disposin encara d’una alternativa d’habitatge.

Els veïns van rebre dilluns passat la notícia que havien d’abandonar els seus habitatges

Els altres veïns del grup, que compta amb unes 160 habitatges en total, veuen el seu destí incert. Alguns d’ells encara tenen el ferm convenciment que no els obligaran a anar-se’n, una idea que, després del desallotjament de les 14 famílies, cada vegada té menys força. Ionela fa anys que viu en aquesta zona de Mollerussa i assegura que els veïns no n’estan ben informats. “Jo penso que els habitatges es podrien rehabilitar. I és que fins fa poc encara es podien comprar pisos. El meu pare va adquirir-ne un l’any passat i ara ja veus, ara no sabem si ens en haurem d’anar o no.”

En general, els veïns critiquen que l’admistración no frenés la degradació del grup, que compta amb un total de 160 habitatges i alguns pisos okupats. També asseguren no entendre que el consistori no utilitzi part de les subvencions del Pla de Barris per recuperar aquest grup.

Per la seua part, l’alcalde, Marc Solsona, va assegurar que el diàleg amb els propietaris ha sigut constant i que sí que s’han buscat solucions i ajuts “que haguessin estat factibles si hi hagués hagut una comunitat de veïns, una cosa que no es va arribar a aconseguir”. També va remarcar que alguns veïns ja han demanat voluntàriament canviar d’immoble.

El Grup Sant Isidori viu aquests dies el seu particular ocàs.

El Grup Sant Isidori viu aquests dies el seu particular ocàs.J.GÓMEZ

El Grup Sant Isidori viu aquests dies el seu particular ocàs.

El Grup Sant Isidori viu aquests dies el seu particular ocàs.J.GÓMEZ

tracking