SEGRE

Activada l'alerta per nevades en cotes baixes a partir del migdia

La previsió d'acumulació de neu per a dimecres.

Activada l'alerta per nevades en cotes baixes a partir del migdiaMeteocat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha activat el pla Neucat per episodi de nevades a partir d'aquest dilluns al migdia i que es podria allargar fins el dimecres a la tarda arreu de Catalunya.

Podria nevar a partir de 200 metres i, fins i tot, a nivell del mar.

Segons la previsió del Servei Meteoròlgic de Catalunya, avui dilluns i fins demà matí de dimarts els gruixos acumulats es trobaran per sobre dels 10 cm al Prepirineu, al nord de Catalunya Central i a la serralada transversal i podrà acumular-se neu en general a l’interior i fins al prelitoral.

Després d’una pausa demà a la tarda, al vespre de dimarts arribarà un segon front més intens i que s’allargarà fins al matí de dimecres.

Es preveu que al litoral podrà nevar i puntualment deixar gruixos de fins a 3 cm, mentre que a la resta del territori es podran registrar fins a 10 cm de gruix de neu acumulada en general i al Prepirineu es podran superar els 20 cm.

El dimecres al matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord i l’episodi s’allargarà fins la tarda però restringint-se al vessant sud del Prepirineu.

Les previsions indiquen que demà dimarts i dimecres es podran superar la temperatures mínimes extremes durant la matinada i fins al migdia, a les comarques del Pirineu, Prepirineu i a l’extrem nord-est.

tracking