SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Cabó construeix una nova xarxa d'aigua per no haver de recórrer a les cisternes

L’actual és insuficient, la qual cosa obliga a portar-les a l’estiu i, de vegades, a l’hivern

Gairebé un centenar de veïns estan empadronats a Cabó.

Gairebé un centenar de veïns estan empadronats a Cabó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Cabó construirà una nova xarxa d’aigua de boca que solucionarà els problemes de proveïment que té la població des de fa anys. La infraestructura actual compta amb més de trenta anys i les canonades estan cada vegada més tapades per substàncies calcàries, la qual cosa en redueix a la meitat la capacitat. L’alcalde, Josep Marquès, ja ha sol·licitat ajuda a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a la Diputació per tal de poder abordar l’obra aquest any. La inversió necessària supera els 168.000 euros i preveu la connexió amb tots els nuclis. L’actual situació obliga a recórrer a camions cisterna cada estiu per proveir la població, que té un centenar de veïns empadronats, encara que a l’estiu aquesta xifra es multiplica; i a les diferents granges de vaques que, en total, sumen més de 1.250 caps de bestiar.

La font que proveeix els diferents dipòsits distribuïts pels nuclis de Cabó, el Vilar de Cabó, el Pujal de Cabó i Cap de la Vall, que estan interconnectats, s’asseca tot i que el municipi disposa d’un pou entre el Vilar i Cabó que ajuda però que, segons l’alcalde, no resulta suficient i, en ocasions, els problemes de proveïment es registren també a l’hivern. Marquès considera que l’obra és “molt urgent”. La millora del servei d’aigua passa també per la instal·lació de comptadors en alta als dipòsits i captacions de tot el terme municipal.

D’altra banda, l’ajuntament ha aconseguit una subvenció de la Diputació per iniciar les obres del nou magatzem municipal. No tenir aquest local obliga el consistori a guardar tota la maquinària municipal en garatges de veïns que de forma altruista cedeixen espais particulars. La primera fase de la construcció compta amb un pressupost total que ascendeix a 168.328 euros.

tracking