SEGRE

URBANISME HABITATGES EN RUÏNA

Mollerussa tapia 14 pisos del Grup Sant Isidori desallotjats

Els propietaris van tenir temps fins ahir per abandonar-los || Ja n’hi ha vint-i-sis de buits i els veïns reclamen més atenció

Un operari col·loca una planxa de metall en una porta d’un dels pisos desallotjats.

Un operari col·loca una planxa de metall en una porta d’un dels pisos desallotjats.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Sant Isidori de Mollerussa ja compta amb un total de vint-i-sis habitatges desallotjats. D’aquests, catorze encara estaven habitats i els inquilins van tenir marge fins ahir per abandonar-los. Posteriorment, tècnics en representació de l’Institut Català del Sòl, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el consistori van procedir a tapiar portes i finestres amb l’objectiu d’evitar que puguin tornar a ocupar-se. La mudança es va portar a terme, finalment, sense aldarulls, encara que la policia local va controlar la zona durant tot el cap de setmana. Diversos veïns van tornar a mostrar ahir indignació per haver d’abandonar casa seua. En aquest sentit, van reclamar a les administracions una reunió conjunta entre tots els veïns perquè els expliquin quins seran els pròxims passos. L’alcalde, Marc Solsona, ja va anunciar la setmana passada que continuaran les actuacions a la zona i, depenent dels informes tècnics, hi podrà haver nous desallotjaments.

El grup d’habitatges compta amb un total de 160 pisos i ja se n’han inspeccionat noranta aproximadament. Des del consistori es va remarcar que des de principis d’any tenen habilitada una oficina al teatre de L’Amistat perquè els veïns puguin conèixer el procés. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya va crear una borsa amb catorze habitatges socials a Mollerussa per oferir allotjament temporal a les famílies que han deixat el pis i no disposen d’alternativa de vivenda pròpia.

tracking