SEGRE

POLÍTICA AGRÀRIA

Pep Riera: "La PAC és un disbarat sense sentit, tan sols subvenciona els rics"

Presenten Pagesos per la Independència

La presentació de Pagesos per la Independència a Mollerussa.

La presentació de Pagesos per la Independència a Mollerussa.X. FARRENY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Els ajuts de la PAC són un disbarat i no tenen sentit, només subvencionen els més rics i l’agricultura familiar a penes rep res.” Així ho va afirmar ahir a la nit l’històric dirigent agrari Pep Riera, activista sindical i polític, durant un acte a Mollerussa per presentar a les comarques de Lleida l’entitat Pagesos per la Independència, constituïda fa quatre anys com a sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per desenvolupar models de política agrària per a una Catalunya independent. La presentació va reunir mig centenar de persones al Centre Cultural de la capital del Pla.

Riera va fer aquestes declaracions al marc d’un acte per avaluar els pros i contres per a l’agricultura d’una Catalunya independent.

Riera va afirmar a Mollerussa que les subvencions “són només pedaços que no resolen res”

Ho va fer sense eludir la possibilitat que una república catalana quedés “temporalment” fora de la Unió Europea. En tot cas, va assenyalar que són molts els agricultors que no reben ajuts a la producció i “es quedarien igual”, i va citar com a exemple el sector de la fruita dolça.

Si, al contrari, un futur Estat català es quedés a la Unió Europea, això permetria segons Riera “repensar” la distribució de subvencions comunitàries amb un criteri més equitatiu. “Els ajuts de la UE i la possibilitat de perdre’ls s’ha utilitzat per posar a la gent la por al cos”, va afegir. “Les subvencions són pedaços puntuals que no resolen res”, va apuntar Riera, que va defensar com a alternativa una “política d’estructures” amb la participació del conjunt de la societat.

“Si volem menjar ecològic, haurem d’establir unes polítiques agràries que afavoreixin la producció d’aliments ecològics”, va citar a tall d’exemple.

tracking