SEGRE

ENTITATS POLÈMICA

Agrat denuncia que els van expulsar d’un espai d’ús públic

L’ajuntament de Tàrrega defensa que no hi podien fer foc || L’entitat afirma que la policia els va amenaçar de denunciar-los

Membres d’Agrat feien la reunió al costat de les sitges, el lloc del qual després els expulsarien.

Membres d’Agrat feien la reunió al costat de les sitges, el lloc del qual després els expulsarien.AGRAT/FACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova polèmica entre l’Associació Agrat i l’ajuntament de Tàrrega. L’entitat va denunciar ahir que la policia local els va obligar a abandonar el recinte de les sitges i els va amenaçar de denunciar-los per ocupació d’un espai públic i desobediència a l’autoritat, és a dir per les vies administratives i penal respectivament. El portaveu d’Agrat, Jaume Vilalta, va explicar que “més d’un centenar de socis de l’entitat estàvem celebrant un consell i la calçotada que fem cada any i cap a les 14.30 hores del migdia s’han presentat agents, ens han demanat la documentació i ens han obligat a marxar argumentant-nos que no teníem el permís concedit”.

Segons Vilalta, “vam entrar la instància a l’ajuntament el 19 de febrer passat i dotze dies després encara no ens han respost”. Vilalta també va recordar que “Agrat té un conveni amb l’ajuntament de cessió d’aquest espai, com tenen altres entitats, si bé nosaltres som els únics que hem de presentar una instància cada vegada que volem utilitzar-lo”.

Han programat una reunió entre l’entitat i l’ajuntament per parlar de les seues relacions

Finalment, cap a les 17.30 hores de la tarda, quan van acabar de dinar i recollir-ho tot, van abandonar l’espai.

Per la seua part, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va explicar que els agents van ser alertats per veïns de la zona perquè veien fum i sentien sorolls. Segons Perelló, “Agrat va demanar autorització per ordenar el recinte i fer-hi una reunió, en cap cas per fer foc ni celebrar un dinar”.

Perelló va recordar que “les sitges no són propietat de l’ajuntament, per la qual cosa n’hem de tenir molta cura i evitar fer foc, més encara sense permís”. Quant a l’actuació de la policia local, l’alcaldessa va assegurar que “els agents no amenacen, fan només la seua feina”. Amb tot, divendres que ve ja estava prevista una reunió amb l’equip de govern per valorar el futur de les seues relacions.

tracking