SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Banc d'articles per a dependents i persones discapacitades de l'Alt Urgell

Amb més de mig centenar de productes que es podran agafar en préstec durant 6 mesos

El banc de suport serà al costat del banc d’aliments.

El banc de suport serà al costat del banc d’aliments.CAPAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) ha posat en marxa el Banc de Productes de Suport (BPS), per donar solucions a les persones que, per motius diversos, no tenen accés a productes necessaris com una cadira de rodes, un caminador, una grua o un llit articulat, entre altres. A més de potenciar l’autonomia de les persones amb discapacitat o dependència, vol afavorir la reutilització i reciclatge de productes de suport perquè tinguin una vida llarga i útil.

El servei està pensat per a empadronats a l’Alt Urgell que puguin necessitar temporalment un producte de suport i el vulguin agafar en préstec fins que es recuperin, fins que rebin els ajuts oficials o fins que puguin disposar dels recursos necessaris per adquirir-ne un de propi.

Al principi, el préstec serà per un període de 6 mesos, encara que podrà prorrogar-se. L’usuari haurà de deixar una fiança en el moment de rebre el material que li serà retornada al tornar el producte. La portaveu del CAPAU i tinent d’alcalde del consistori, Anna Vives, va explicar que l’objectiu del projecte comarcal és “potenciar l’autonomia en la vida diària de les persones ancianes o amb dependència” que tenen una malaltia degenerativa o han patit algun accident, “o bé facilitar el treball del seu cuidador”. El consorci ja ha fet una prova pilot que ha durat sis mesos i que ha acabat “amb uns resultats més que positius”, va dir.

El BPS ja té un ampli catàleg de productes. Al material nou adquirit per part del CAPAU gràcies a una ajuda de la Generalitat de Catalunya, s’hi sumen donacions de particulars i entitats. Compta amb 53 productes de suport a disposició dels veïns de la comarca. L’ajuntament ha cedit un local al costat del banc d’aliments on hi ha el material.

tracking