SEGRE

MENORS ATENCIÓ

Inaugurat el centre de joves de Juneda, que ja acull 14 menors

|

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la diputació de Lleida, Joan Reñé, va inaugurar ahir el Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) de Juneda, al costat de l’alcalde de la localitat, Antoni Villas, i el president de l’associació Talma, Antoni Mateus, que gestionarà el centre. La instal·lació ja acull catorze menors després de l’obertura a finals del mes de gener i preveu arribar a la seua plena capacitat, de 20 places, a finals d’aquest mes. A la seua intervenció, Reñé va destacar la importància de tenir aquest centre a Lleida, perquè, altrament, va assenyalar que l’atenció s’hauria d’haver proporcionat des de Barcelona. Per això, va afirmar que la Diputació va situar el CRAE “com una de les prioritats”. Així mateix, l’alcalde de Juneda i el president de Talma van destacar la importància de la implicació de la Diputació de Lleida (que ha aportat un pressupost d’1,5 milions d’euros) per fer possible un centre que facilita la inserció social.

La nova instal·lació, que naix després d’un acord de col·laboració entre la Diputació i l’ajuntament de Juneda firmat el 2014, està situat al passeig de la Banqueta de la localitat, en un terreny propietat del consistori. Les obres han durat més de dos anys i compta amb una vintena de persones a la plantilla. El CRAE acull menors tutelats per l’administració que necessiten una llar per les seues circumstàncies personals i que tenen dificultats per adaptar-se en un centre ordinari.

Els nens segueixen una rutina normal i van al col·legi i, els que poden, visiten les seues famílies. El de Juneda està especialitzat en joves amb discapacitats o trastorns de conducta. Els joves procedeixen del CRAE de les Borges Blanques.

L’1 de març passat la Generalitat de Catalunya va inaugurar un pis per a joves tutelats a Gimenells. Gestionat per la Fundació Obra Tutelar Agrària, acull vuit joves d’entre 16 i 18 anys que han arribat a Catalunya sense família procedents del Marroc i d’Algèria.

Acte d’inauguració ahir al CRAE situat al passeig de la Banqueta de Juneda.

Acte d’inauguració ahir al CRAE situat al passeig de la Banqueta de Juneda.AJUNTAMENT DE JUNEDA

tracking