SEGRE

CARRETERES AL·LEGACIONS

Vielha rebutja el projecte de l'N-230, que travessa Tuca

Al·legacions conjuntes amb els nuclis pedanis || El consistori ofereix als veïns afegir-se a la reclamació a Foment

Reunió ahir dels edils pedanis de Vielha.

Reunió ahir dels edils pedanis de Vielha.CLARA VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vielha e Mijaran va acordar ahir amb els alcaldes pedanis dels nuclis del municipi presentar al·legacions a l’estudi informatiu de la millora de la carretera N-230 al tram que discorre entre la boca nord del túnel fins al municipi d’Aubèrt. El consistori va rebutjar l’opció de Foment per millorar la via perquè “no és la més adequada per a Vielha pel gran impacte ambiental” i perquè vorejaria el municipi tancant-lo com un cinturó i “ple de viaductes”. En aquest sentit, l’alcalde, Juan Antonio Serrano, va apuntar que la millor alternativa seria la primera opció que recull l’estudi informatiu de Foment, que preveu un impacte ambiental inferior i la construcció d’una via nova entre Casau i Gausac.

Serrano va destacar que Vielha és un municipi que viu del turisme i les conseqüències serien “fatals si Foment opta per fer la variant d’11,6 quilòmetres que voreja la capital i travessa la muntanya de Tuca, un dels atractius més importants de Vielha”, va explicar. Així mateix, el consistori vol que la ciutadania també pugui mostrar el seu rebuig a la proposta i sumar-se a l’al·legació. Per aquesta raó, s’oferirà als veïns la possibilitat de firmar en contra del projecte fins al pròxim dia 23 d’abril. El termini per presentar al·legacions a l’estudi informatiu finalitza al maig.

El Conselh Generau reunirà els alcaldes de la Val per negociar una resposta conjunta a la proposta

Per la seua part, el Conselh Generau d’Aran preveu reunir la setmana que ve els alcaldes de la Val d’Aran per decidir si s’elabora una al·legació conjunta amb tots els municipis contra aquesta proposta de Foment. El síndic d’Aran, Carlos Barrera, ja va avançar que l’impacte ambiental d’aquesta alternativa és “molt sever” i va destacar la necessitat de fer una nova proposta unànime perquè Foment declini executar aquesta alternativa.

Barrera va criticar així mateix l’afectació a la muntanya de Tuca, que suposaria “hipotecar qualsevol actuació o projecte turístic futur”, va assenyalar. La proposta defensada per Aran passa per la construcció de túnels per la zona de Baricauba (oest), en lloc d’aquesta opció.

tracking