SEGRE

TRIBUNALS REINSERCIÓ

Deneguen poder sortir al carrer a un empresonat per violació a la Seu

Emilio Pino finalitzarà l’agost del 2021 la condemna d’onze anys de presó || L’Audiència de Saragossa al·lega “falta de garanties de fer bon ús del permís”

Pino, a la foto durant el judici a Lleida, va ser condemnat el 2010.

Pino, a la foto durant el judici a Lleida, va ser condemnat el 2010.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Saragossa ha denegat que Emilio Pino, un veí de la Seu d’Urgell condemnat a onze anys de presó per violar i maltractar la seua parella durant els tres mesos que van viure junts, pugui disfrutar de moment de permisos de sortida. Pino, que està empresonat a la presó de Zuera, va recórrer davant de l’Audiència de Saragossa després que el Jutge de Vigilància Penitenciària en desestimés la petició de disfrutar de permisos.

L’home, que compleix condemna des del mes de setembre del 2010, va al·legar que el febrer del 2016 havia complert la meitat de la condemna, per la qual cosa està classificat en segon grau i que té bona conducta. El tribunal en desestima la petició al considerar que “no ha realitzat cap programa específic del tractament per al tipus de delictes comesos, existint una falta objectiva de garanties de fer bon ús del permís”. L’Audiència de Saragossa recorda que va ser condemnat pels delictes d’agressió sexual i violència de gènere. Emilio Pino va ser condemnat el novembre de l’any 2010 pel Tribunal Suprem, que va ratificar la sentència de l’Audiència de Lleida, a onze anys de presó, nou dels quals per un delicte de violació i uns altres dos per un delicte de violència habitual en l’àmbit familiar. El tribunal considera que Pino va colpejar en tres ocasions la seua parella i la va agredir sexualment dos vegades durant els tres mesos que va durar la convivència en un pis de la Seu d’Urgell. La primera agressió va ser a començaments del 2007. Després li va demanar perdó i “va assegurar que aquest comportament no tornaria a repetir-se”. Poc temps va durar la promesa. Al mes següent l’acusat va tornar a discutir amb la víctima. “La va colpejar fins a fer-la sagnar per la boca i el nas”, s’afirmava en la sentència. I després la va violar. Dies després va cometre una nova agressió sexual quan la víctima estava de baixa per grip i la va tornar a maltractar. També es va escapar de la justícia (vegeu el desglossament).

L’any 2007 va agredir sexualment dos vegades i va donar tres pallisses a la que era la seua parella

Aquella mateixa tardor, el Tribunal Suprem va ratificar la condemna després que Pino recorregués la sentència de l’Audiència de Lleida. Després de conèixer-se la decisió, el tribunal va ordenar dies després l’immediat ingrés a la presó sense esperar al resultat del recurs. Complirà condemna l’agost del 2021.

Detingut al fugir a Mallorca per evitar ingressar a la presó

Emilio Pino va estar cinc mesos escapat de la justícia per evitar entrar a la presó. Va ser detingut el 30 de juliol de l’any 2010 a Palma després que al febrer l’Audiència de Lleida el condemnés i en decretés l’ingrés a la presó. Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació i, després de setmanes de seguiments i d’escoltes telefòniques, van aconseguir localitzar-lo a finals de juliol. Pel que sembla, Pino treballava al sector de l’hostaleria a la capital balear.

tracking