SEGRE

RAMADERIA PROMOCIÓ

Carnisseries del Jussà tripliquen vendes de corder al reduir els preus un 30%

Per la campanya per potenciar-ne el consum, algunes es van quedar sense existències

La barbacoa de Talarn que ahir va acollir una costellada popular.

La barbacoa de Talarn que ahir va acollir una costellada popular.JORDI PERÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dotzena de carnisseries del Jussà que durant aquesta setmana, des de dilluns fins ahir mateix, han participat en la promoció de carn de corder amb descomptes del trenta per cent s’han quedat sense existències i han triplicat les vendes, segons han informat fonts de l’ajuntament de Tremp. Alguns establiments de la capital, que normalment venen sis corders per setmana, aquests dies n’han arribat a dispensar fins a divuit i “haurien venut més si els haguessin tingut”, van afegir. Els clients han pogut comprar un quilo d’aquesta carn per 12,5 euros el quilo, “un preu més que assequible si es té en compte que estem parlant d’un producte d’alta qualitat, que ha menjat pastures naturals i que ha anat directe de la muntanya a l’escorxador”, van remarcar. Una espatlla de lletó pot arribar a costar més de vint euros a qualsevol cadena de supermercats.

La venda de carn de corder del Pallars s’emmarca dins de la campanya per promocionar-la promoguda pel Consell del Corder, formada per professionals ramaders, veterinaris, carnissers, i restauradors amb el suport del consistori de Tremp i la Fundació Alicia. S’ha posat en marxa amb el lema “La gran costellada del corder del Pallars” per incentivar el consum i recuperar la tradició de les costellades a l’aire lliure. Amb aquest objectiu, s’han habilitat aquest cap de setmana una quinzena de barbacoes repartides per diferents punts de la comarca, en concret, Tremp, Isona, la Pobla de Segur i Salàs i Talarn, entre altres poblacions. Els promotors estan satisfets amb l’acollida de l’experiència que incideix que aquesta carn és saludable i per a la qual s’han editat mapes i fullets. El 29 d’abril se celebrarà la Festa del Corder.

Una carn saludable, vital per a l’economia pallaresaEl programa Al teu gust, aliments del Pallars és el que ha promogut la creació del Consell del Corder, una taula de treball formada per professionals. Naix arran de la voluntat del sector de donar a conèixer les excel·lències d’aquesta carn, que és un dels motors econòmics de la comarca i els objectius de la qual són promocionar el corder del Pallars i la seua cuina, articular les inquietuds del sector i desenvolupar i difondre el coneixement sobre aquesta carn i la gastronomia que hi va relacionada. Un altre dels objectius és aconseguir que aquesta es revaloritzi atesos els perjudicis que ha comportat el fet que es consideri una carn que produeix colesterol, per la qual cosa s’incidirà en els avantatges que té per a la salut, dins d’una cuina saludable.

tracking