SEGRE

COMARCAS

Fins a 10.000 persones visiten cada any la Fira de Sant Josep per negocis i per invertir

El 65,36% dels expositors són de les comarques de Lleida i un 22,86% de fora de Catalunya || Edició sense la presència de concessionàries de tractors, que van augmentar la venda un 11% el 2017

Expositors de maquinària agrícola ubicats al recinte exterior.

Expositors de maquinària agrícola ubicats al recinte exterior.J. GÓMEZ

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Sant Josep de Mollerussa atreu cada any entre 5.000 i 10.000 persones per fer negoci. Es tracta d’inversors, compradors, professionals del sector agrícola i maquinària especialitzada i industrial, del sector automobilístic o d’altres com el tecnològic, de la innovació i serveis. El director del certamen, Poldo Segarra, va explicar també ahir que dels 280 expositors d’aquesta edició de la fira, el 65,36% són originaris de les comarques de Lleida i un 22,86% són de fora de Catalunya. La resta són expositors que procedeixen de Barcelona amb un 7,14%, Tarragona amb un 2,14% i un 1,79% de Girona. Només dos expositors procedeixen de França. Així mateix, la majoria de visitants (el 89,08%) són de les comarques lleidatanes, un 8,10% de Tarragona i Barcelona, i un 2,82% de fora de Catalunya. “Són xifres que avalen la celebració del certamen tenint en compte que els expositors generen un volum de negoci molt important, no només els dies de fira sinó després del certamen, segons ens confirmen els mateixos expositors”, va dir Segarra. En aquest sentit, va assegurar que tenint en compte les vendes del saló de l’automòbil, ja que enguany no hi ha presència de tractors excepte un expositor, que oscil·laran entre els cinc i sis milions d’euros, el certamen genera un impacte econòmic indirecte de més de vuit milions d’euros. La mitjana d’assistents a Fira de Sant Josep se situa en els 180.000 visitants per edició, segons les dades del Patronat de la Fira.

El 2017 es va incrementar un 11 per cent la venda de tractors nous respecte al 2016, i es va arribar a les 498 unitats a les comarques de Lleida. Al Segrià se’n van vendre 247 unitats i al Pla d’Urgell, vuitanta-un tractors. Aquest 2018 ja s’han venut a les comarques lleidatanes cinquanta-quatre unitats. Les firmes concessionàries de tractors no són presents aquest any a la Fira de Sant Josep, tret d’un expositor. La seua presència als certàmens sobre maquinària agrícola s’alterna entre els salons de Lleida, Saragossa i Mollerussa cada dos anys.

Vosaltres sou l’única concessionària de tractors present a la fira. Per què?

Ens agrada aquesta fira i considerem que era una bona oportunitat i és la nostra manera d’entendre el negoci. A més a més, presentem una marca nova que en comparació amb la competència és més nova i tenim més feina per donar-la a conèixer. Hem d’aprofitar totes les ocasions amb què comptem per promocionar-la. És un moment ideal per vendre, ja que és l’inici de la campanya de la fruita.

És aquest certamen de caràcter agrícola una bona eina de negoci?

Sí, a la nostra empresa la Fira de Sant Josep de Mollerussa sempre ens ha funcionat molt bé i per aquest motiu venim cada any.

El certamen crea una ocupació directa de 1.200 persones en 4 diesLa 146 Fira de Sant Josep genera una ocupació directa de 1.200 persones en els diferents serveis necessaris per al muntatge, l’organització, vigilància, neteja, auxiliars o megafonia, i dels mateixos expositors. Segons va assenyalar l’organització, un centenar de persones són contractades directament per Fira Mollerussa per als quatre dies de fira, i els expositors generen una ocupació directa de 1.120 persones. La contractació de tots els serveis representa un impacte de més de 150.000 euros, segons va precisar el director del certamen de Mollerussa, Poldo Segarra.

Expositors de maquinària agrícola ubicats al recinte exterior.

Expositors de maquinària agrícola ubicats al recinte exterior.J. GÓMEZ

Expositors de maquinària agrícola ubicats al recinte exterior.

Expositors de maquinària agrícola ubicats al recinte exterior.J. GÓMEZ

tracking