SEGRE

Simulacre d'aterratge d'emergència a l'aeroport de Lleida-Alguaire

L’exercici ha recreat l’accident d’un avió durant les maniobres d’aterratge d’emergència amb ferits de diversa consideració

Una imatge del simulacre

Simulacre d'aterratge d'emergència a l'aeroport de Lleida-AlguaireProtecció Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aeroport de Lleida-Alguaire ha realitzat aquest dimarts un simulacre per comprovar la implantació del seu Pla d’Autoprotecció i posar a prova la coordinació dels diferents equips operatius en la gestió d’una gran emergència, segons la Generalitat.

El simulacre, que s’emmarca en la finalització del procés de certificació de l’aeroport per part de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), ha consistit en la simulació d’accident d’una aeronau tipus A320 amb una quinzena de passatgers més la tripulació.

Els Bombers de la Generalitat han participat amb 4 camions Bombes Rurals Pesants (BRP), 2 vehicles lleugers Unitat de Personal i càrrega (UPC).

L’aeroport d’Alguaire és l’únic aeroport de Catalunya que disposa d’un parc permanent amb efectius dels Bombers de la Generalitat de Catalunya que tenen la competència d’actuació en qualsevol emergència a l’interior de les instal·lacions.

Els Mossos d’Esquadra han participat per assegurar l’accés i sortida dels serveis d’emergència, així com assegurar la zona i regular els accessos a aquesta. Per fer-ho, s’ha desplaçat al lloc un comandament en la supervisió tècnica, un altre comandament en l’accés a la zona aire, 2 patrulles de trànsit i 3 patrulles de seguretat ciutadana.

En l’equip d’ordre també hi ha participat la Guàrdia Civil, amb 20 efectius i 10 vehicles, com a responsable de la seguretat de l’aeroport en el costat aire. En l’equip d’ordre també hi han participat efectius del Cos de la Policia Nacional.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha estat el responsable de l’assistència sanitària als ferits simulats amb la mobilització de 5 unitats, 2 ambulàncies de Suport Vital Avançat SVA, 1 ambulància de Suport Vital Bàsic SVB, 1 Vehicle d’Intervenció Ràpida VIR i 1 comandament, així com, la intervenció de professionals de la Central de Coordinació i l’equip de psicòlegs de SEM.

Protecció Civil de la Generalitat, responsable del Grup Logístic, ha participat al simulacre amb dos efectius de l’operativa territorial de Lleida i dos efectius del Servei Logístic i Operativa Territorial LIOT.

L’Aeroport de Lleida-Alguaire (Aeroports de Catalunya) ha participat al simulacre amb el director de l’aeroport que dirigeix el Pla de l’aeroport, la direcció d’operacions i la direcció de manteniment; a més de 2 tècnics al CECOA que és on es rep i transmet l’alarma inicial i es fan els diversos avisos interns i externs.

També han participat una vintena de figurants que han fet el paper de viatgers, personal de la tripulació i familiars.

tracking