SEGRE

La Diputació de Lleida demana l'acostament dels "presos polítics"

El ple també aprova una moció que exigeix celeritat a Foment en la millora de l'N-230 a Aran

El ple de la Diputació de Lleida d'aquest mes de març.

La Diputació de Lleida demana l'acostament dels "presos polítics"Lleoanard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Diputació de Lleida ha donat llum verda aquest dimecres a una moció d'ERC en què es reclama l'acostament dels "presos polítics" d'acord amb el dret internacional, que considera que l'allunyament penitenciari és un ''càstig social que atempta contra els drets humans''. La moció ha estat aprovada amb els vots a favor d'ERC i PDeCAT, l'abstenció del PSC i UA i els vots en contra de PPC i Ciutadans. El diputat de la CUP no ha pogut assistir al ple.

Un altre tema protagonista al ple de la Diputació ha estat les obres al tram de l'N-230 entre Sopeira i la boca sud del túnel de Vielha. El Ministeri de Foment ja va presentar un informe tècnic sobre les obres de reforma i ara és el període d'al·legacions. En una moció presentada per CIU, PSC i Unitat d'Aran, s'exigeix al ministeri que prioritzi l'execució d'obra del tram entre Sopeira i Pont de Suert i que es millorin els accessos a la capital de l'Alta Ribagorça. Tots els grups s'han mostrat a favor d'aquesta proposta menys el PP, que s'hi ha abstingut.

D'altra banda, ERC i la CUP han presentat un moció en què s'insta a la Diputació de Lleida a que inclogui l'occità en les publicacions pròpies. El text ha estat aprovat per unanimitat, però PP i Ciutadans han recordat que el plurilingüisme s'han de reflectir en les tres llengües oficials: català, castellà i aranès.

El ple també ha donat llum verda a estudiar el cost de transport que representaria que els alumnes de tercer i quart de primària puguin anar a les pistes d'esquí durant l'hivern. La proposta ha estat impulsada pel Partit Popular, que ha comptat amb el suport de tots els grups menys Ciutadans, que s'hi ha abstingut.

tracking