SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Indemnització de 815.000 € per un accident laboral al Pont de Suert

La víctima va caure pel buit de l’ascensor quan treballava en la construcció d’un habitatge el 2007 || Va quedar paraplègic i amb importants seqüeles estètiques

Efectius d’emergències, atenent la víctima de l’accident laboral abans de ser evacuat.

Efectius d’emergències, atenent la víctima de l’accident laboral abans de ser evacuat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat una empresa i dos companyies d’assegurances a pagar una indemnització de més de 815.000 euros a un home que va quedar paraplègic quan va tenir un accident laboral l’abril del 2007 al caure d’una altura de cinc metres en una obra al Pont de Suert. El ferit, que llavors tenia 52 anys, va ser contractat com a peó per a la demolició d’un edifici existent i la construcció d’un de nou de tres pisos al número 15 del carrer Roser de la capital de l’Alta Ribagorça. L’informe de la Inspecció de Treball va constatar, segons consta a la sentència a qual ha tingut accés aquest diari i que confirma la del jutjat social número 2 de Lleida, que l’accident es va produir quan el treballador pujava plaques de poliespan per les escales. Tanmateix, la mida d’aquestes li dificultava la visió, per la qual cosa al realitzar un gir no es va adonar del buit de l’ascensor i hi va caure des de la segona planta, una altura d’uns cinc metres.

L’home va haver de ser traslladat en helicòpter al Vall d’Hebron de Barcelona, on va haver d’estar diversos mesos ingressat. Segons l’informe forense, la seqüeles van consistir en una paraplegia per lesió medul·lar que l’obliga a utilitzar cadira de rodes i a necessitar una altra persona per a les tasques diàries i un perjudici estètic importantíssim.

Treball va determinar que la causa de l’accident va ser la falta de protecció del buit de l’ascensor

Quan els inspectors van visitar l’obra després de l’accident, tots els buits de l’ascensor es trobaven desprotegits, ja que els operaris utilitzaven una maquineta instal·lada a la tercera planta per subministrar el material. L’empresari, a la seua declaració davant dels Mossos d’Esquadra, va assegurar que el buit de l’ascensor disposava de baranes.

Tanmateix, segons consta a la sentència, els inspectors van determinar que si aquestes s’havien de treure per subjectar la càrrega hauria estat imprescindible que s’adoptessin altres mesures de protecció, particularment la utilització per part dels treballadors d’un cinturó de seguretat ancorat a un punt fixat sòlidament, fet que es va requerir a l’empresa de forma immediata després de l’accident laboral. Així, van concloure que la causa de l’accident va ser la falta de protecció del buit i dels mateixos treballadors.

tracking