SEGRE

PATRIMONI VANDALISME

Destrueixen la pedra contra l'extermini nazi de Sanaüja

Avui fa dos mesos de la seua instal·lació || L’alcalde i el Fòrum l’Espitllera ho denunciaran com a atemptat al patrimoni

La Stolpersteine és al Carrer del Forn, davant de la casa on va viure Salvador Grau i Bibià.

La Stolpersteine és al Carrer del Forn, davant de la casa on va viure Salvador Grau i Bibià.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un desconegut ha destrossat la pedra de la memòria històrica Stolpersteine contra l’extermini nazi instal·lada el 26 de gener a Sanaüja. Estava dedicada al deportat al camp d’extermini de Neuengamme, Salvador Grau Bibià. Un veí va dir que els fets van tenir lloc divendres a la matinada “al matí la vam trobar destruïda”. L’autor es va valer d’un punxó i va assestar 13 cops deixant la pedra destruïda. L’alcalde Josep Condal i l’historiador del Fòrum l’Espitllera, Jordi Oliva, van avançar que ho denunciaran davant dels Mossos d’Esquadra.

Segons Oliva, autor de l’inventari dels morts a Catalunya a la Guerra Civil, els actes són un “atemptat contra el patrimoni històric i contra la memòria dels deportats”. El 26 de gener el Fòrum l’Espitllera va organitzar un acte per acompanyar el berlinés Gunter Demming, en la col·locació de 12 pedres dedicades als veïns de la Segarra deportats als camps d’extermini. Gunter Demming va explicar que de les 65.000 pedres que ha col·locat a tot Europa han estat retirades 300, majoritàriament de forma anunciada per part dels col·lectius feixistes. Les dotze Stolpersteine de la Segarra han estat les primeres que s’han col·locat a Lleida.

DOCUMENTAL INTERACTIU "Les pedres de la memòria" és un documental interactiu creat per SEGRE.com que repassa la història que s'amaga darrere d'aquestes pedres homenatge.

tracking