SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Mor un veí de Torà en una sortida de via amb la moto que conduïa

Enrique Muñoz, de cinquanta-cinc anys, viatjava per la carretera d’Ivorra || Sisè accident mortal aquest any a la província, el tercer d’un conductor de motocicleta

Imatge d’un dels dos cotxes implicats en el segon dels accidents de Torà.

Imatge d’un dels dos cotxes implicats en el segon dels accidents de Torà.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La localitat de Torà va ser escenari aquest diumenge a la nit de dos sinistres que van acabar amb un balanç d’una víctima mortal en un dels accidents i set ferits, tres d’ells de gravetat, al segon (vegeu el desglossament). Segons va informar el Servei Català de Trànsit, el primer va tenir lloc quan faltaven pocs minuts per a les vuit de la tarda. Va ser a l’altura del quilòmetre 9,2 de la carretera LV-3003, que uneix les localitats d’Ivorra i Torà. En aquest punt, la sortida de via d’una motocicleta de gran cilindrada es va saldar amb la mort a l’acte de l’únic ocupant.

Es tracta d’Enrique Muñoz, un veí de Torà de cinquanta-cinc anys que treballava com a transportista internacional, estava casat i tenia dos filles.

Encara que de moment se’n desconeixen les causes i hi ha una investigació en marxa per aclarir-les, no es descarta que la motocicleta patinés com a conseqüència de la humitat de la carretera i el motorista perdés el control del vehicle. El sinistre va obligar a activar un ampli dispositiu format per cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, dos dotacions de bombers de Torà i Cervera i dos ambulàncies.

Amb aquesta ja són sis les persones que han perdut la vida aquest any en accidents de trànsit registrats en carreteres de les comarques lleidatanes, tres menys que durant el mateix període del 2017. La meitat de les víctimes mortals eren motoristes. A més d’aquest de Torà, han mort dos conductors de moto més, un a Artesa de Lleida i un altre a Bassella.

Un altre sinistre a la localitat se salda amb set ferits El segon sinistre que va tenir lloc a Torà diumenge a la nit es va produir unes tres hores després del mortal. En aquest cas va ser un xoc frontal de dos turismes que es va saldar amb set ferits, tres dels quals dones, de gravetat. Va ser al revolt de la C-1412a a la sortida de Torà cap a la localitat de Calaf, un punt negre del qual l’alcalde de la població, Magí Coscollola, ha reivindicat la reparació en diverses ocasions, ja que presenta una ondulació que fa que els vehicles envaeixin el carril contrari. Segons Coscollola, en els últims anys el revolt ha vist diversos accidents mortals. En el cas de diumenge, set persones van patir ferides i van ser traslladades a l’hospital de Manresa. La carretera va estar tallada fins a la una de la matinada i es van produir retencions.

tracking