SEGRE

MUNICIPIS PLENS

L'herència d'un veí d'Esterri prioritza el municipi

Els descendents només podran vendre la seua propietat a l’ajuntament || Finca de més de 6.000 metres amb un xalet

Esterri d'Àneu

Esterri d'Àneu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’herència del veí d’Esterri d’Àneu, Josep Beso Fornales, que va morir el mes de desembre passat, dóna prioritat a l’ajuntament en cas que els hereus no facin ús de la seua propietat. Josep Beso no permet als seus descendents vendre o llogar a tercers una finca del municipi de més de 6.000 metres quadrats de superfície amb un habitatge, piscina climatitzada i pistes de tenis. En el cas de no fer ús d’aquest immoble, tan sols podran vendre la propietat a l’ajuntament i per un preu màxim de 150.000 euros.

Així ho ha deixat escrit a les seues últimes voluntats, que es van llegir ahir públicament al ple d’Esterri tal com ell mateix havia sol·licitat. Així mateix, si el consistori adquireix la finca l’haurà de destinar a usos socials. L’alcalde d’Esterri, Ramon Villuendas, no va saber detallar el valor total de la finca, malgrat que va destacar que la propietat, en perfecte estat, pot arribar a costar fins a deu vegades més del que l’ajuntament hauria de pagar.

No obstant, va recordar que els hereus són els únics titulars i legítims propietaris. El ple va aprovar dedicar el passeig del Riu a Josep Beso, que ja va fer en vida una donació de 180.000 euros per millorar aquest vial de la població.

tracking