SEGRE

EMERGÈNCIES PATRIMONI

Precinten l'antic escorxador d'Agramunt a l'enfonsar-se la teulada

La runa destrueix el material de la companyia Teatredetics, que l’utilitzava com a magatzem || El deteriorament s’hauria agreujat a causa de les pluges i el vent

Estat en què va quedar el magatzem de la companyia Teatredetics.

Estat en què va quedar el magatzem de la companyia Teatredetics.AMM.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Part de la teulada de l’antic escorxador municipal d’Agramunt, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, es va esfondrar a finals la setmana passada i va caure a sobre del magatzem de la companyia de teatre local Teatredetics, que va quedar destruït. La Policia Local ha precintat l’edifici i els tècnics municipals estan realitzant un informe. Des de l’ajuntament van reconèixer ahir que la teulada de l’històric edifici es trobava en mal estat i van afegir que les actuacions que s’hi han de portar a terme les decidiran els tècnics que, entre altres aspectes, analitzen l’estat que presenta la coberta. El deteriorament s’hauria agreujat amb les pluges i el vent del cap de setmana. En els pròxims dies també està previst dur a terme les tasques de desenrunament, si bé de moment es va decidir restringir l’accés a l’equipament per seguretat.

La presidenta de Teatredetics, Mireia Olcina, va lamentar ahir l’incident ja que “són quaranta anys d’història perduts, no té valor econòmic, però sí emocional i cultural” i es va mostrar convençuda que l’ajuntament estarà al seu costat tant econòmicament com logísticament i els cedirà un altre espai municipal. Al magatzem guardaven vestuari, decorats i guions d’obres, entre altres elements.

Altres entitats locals com el grup de diables L’Espetec i Tabalers l’Espetec l’utilitzen de seu, encara que les dependències de l’edifici no han resultat afectades. Fa molts anys que el consistori reclama el projecte de rehabilitació de l’antic edifici de l’escorxador a través de l’1 per cent cultural.

Edifici històric construït després de la Guerra Civil L’edifici, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, forma part d’un conjunt d’edificacions que van ser construïdes per les Regions Devastades després de la Guerra Civil (1936-1939). L’activitat d’escorxador es va allargar fins fa alguns anys. Actualment acull nombroses dependències avui utilitzades com a magatzem municipal i per algunes entitats del municipi.

Estat en què va quedar el magatzem de la companyia Teatredetics.

Estat en què va quedar el magatzem de la companyia Teatredetics.AMM.CAT

tracking