SEGRE

MOBILITAT PRESSUPOSTOS DE L?ESTAT

La desviació de camions a l'N-240 no satisfà edils ni el transport

Alcaldes creuen que és només “un pas” per reduir la sinistralitat a l’excloure el tram de Lleida a les Borges || Els transportistes critiquen que els suposarà sobrecostos

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’autopista AP-2 que planteja el ministeri de Foment no convenç ni alcaldes en el traçat de la carretera ni els transportistes. La proposta que prefigura el projecte dels pressupostos de l’Estat per al 2018 deixa fora el tram de més sinistralitat, entre Lleida i les Borges, i estableix la desviació entre la capital de les Garrigues i el Pla de Santa Maria, a Tarragona, amb un peatge bonificat fins al 50%.

Tant la secretària general de la patronal del transport Asotrans, Sílvia Llobet, com alcaldes de l’N-240 van apuntar que la desviació entre les Borges i el Pla de Santa Maria es va plantejar en reunions a finals de l’any passat amb la Generalitat i carreteres de l’Estat. Van apuntar que el motiu per excloure el tram entre la capital de les Garrigues i Lleida seria evitar complicacions en el trànsit de camions per incorporar-se a l’AP-2 a la capital del Segrià.

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va valorar que la desviació que planteja Foment pot reduir el trànsit pesat a l’N-240, encara que va apuntar la conveniència de prolongar la bonificació del peatge fins a Lleida.

El primer edil de Juneda i president del consell de les Garrigues, Antoni Villas, va apuntar que pot ser una millora si l’Estat compleix els compromisos de construir tres rotondes aquest any i desdoblar a curt termini la calçada entre Lleida i les Borges, encara que va apuntar: “No estic satisfet, aquesta desviació no resol el problema al nostre municipi.”

A Vinaixa, inclòs en el tram de desviació de camions, l’alcalde, Jordi Sarlé, va afirmar que “està bé si és una cosa provisional i no es queda així per sempre”.

Llobet, per la seua part, va criticar l’obligació de recórrer més km i haver de pagar per això”, la qual cosa augmentarà els costos. “Haurien de rescatar la concessió de l’AP-2 en lloc d’autopistes en fallida i donar pas gratis a tots els vehicles”, va dir. La federació espanyola de transportistes Fenadismer va demanar que la desviació sigui voluntària.

Estranyesa al PP i el PSC critica les “eternes promeses” sobre la carretera El diputat del PP José Ignacio Llorens va afirmar que demanarà informació al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, sobre la desviació de camions i es va mostrar estranyat perquè l’anunci no inclogui el tram de Lleida a les Borges. Llorens i la presidenta del partit a Lleida, Marisa Xandri, van defensar el caràcter “social” dels pressupostos i van assenyalar que 75.000 jubilats es beneficiaran de la rebaixa de l’IRPF amb 250 euros més a l’any per a les pensions més baixes. Llorens veu “impossible” tornar al nivell d’inversió estatal de la passada dècada. El diputat socialista al Parlament Òscar Ordeig va lamentar l’escassa inversió (per sota dels 50 milions) i va lamentar les “eternes promesesper a l’N-240”. “Ens volen en un univers de promeses i no solucions”, va dir.

Hi va haver una prova de desviació voluntària de camions el 2015.

Hi va haver una prova de desviació voluntària de camions el 2015.AMADO FORROLLA

tracking