SEGRE

RURALS INCENDIS

Denunciada una elèctrica a Àger per tenir uns cables a prop de la vegetació

Imatge dels cables al costat dels arbres a Àger.

Imatge dels cables al costat dels arbres a Àger.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Membres del Cos d’Agents Rurals de la Noguera van denunciar a finals de setmana la companyia Elèctrica del Montsec per tenir uns cables massa prop d’una zona de vegetació en el municipi d’Àger, la qual cosa comporta un risc més gran d’incendis. Els cables, conductors de baixa tensió, es trobaven a menys d’un metre de distància d’uns arbres d’una urbanització d’aquesta localitat de la Noguera. La denúncia a la companyia es va interposar perquè s’ha de mantenir una distància més gran en zones forestals com a mesura de seguretat per tal de prevenir incendis de vegetació. La multa és d’uns cent euros si el problema se soluciona abans d’un mes.

En el primer trimestre de l’any s’han registrat a Catalunya quaranta-un incendis forestals que han calcinat més de quaranta hectàrees de vegetació.

Entre els focs més importants destaca el que va tenir lloc el 20 de febrer passat al municipi de Castelló de Farfanya, quan van cremar més de dotze hectàrees. Per tal de poder reduir el risc d’incendis, des del 15 de març i fins al proper 15 d’octubre és vigent la prohibició de fer foc al bosc sense la pertinent autorització del departament d’Agricultura.

tracking