SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Espot projecta per al Parc un altre pàrquing de 56 places

Davant de la demanda de zones d’aparcament pel turisme

Espot

Espot

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Espot projecta un nou pàrquing públic de 56 places al centre de la població per als turistes que acudeixen al municipi per visitar el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L’alcalde, Josep Sebastià, va explicar ahir que la demanda per disposar de més zones d’aparcament és cada vegada més gran i és necessari habilitar una nova zona pública per als vehicles.

De fet, Sebastià va apuntar que el nou pàrquing, que es preveu que estigui llest abans de l’estiu, s’habilitarà a l’única zona pública que queda a la població. “L’ajuntament ja no disposa de cap altre espai públic per construir un pàrquing, el que hi ha en l’actualitat dins de la població està ubicat en una finca privada”, va dir. El projecte arriba després de l’augment de la demanda dels turistes i per regular l’estacionament de vehicles al centre de la població. Planteja habilitar 56 places gratuïtes amb una inversió que s’estima en més de 55.000 euros.

El consistori preveu recuperar l’única zona pública de què disposa el poble per estacionar

Els treballs preveuen habilitar la zona, senyalitzar les places i instal·lar-hi il·luminació i serveis. Segons el primer edil, l’objectiu és que pugui entrar en servei abans dels mesos d’estiu, altrament “ja no l’executarem fins al setembre”, va dir. El consistori ha sol·licitat una subvenció al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per finançar i executar les obres. Espot ja disposa de 240 places d’aparcament en un terreny que s’ubica al costat del punt d’informació de l’entrada del Parc Nacional.

tracking