SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Rescaten quatre nens atrapats al cremar-se casa seua a la Segarra

Salven la vida gràcies als veïns i els bombers, però un va haver de ser evacuat a l’Arnau || Estaven sols i els pares havien tancat la porta al sortir a comprar

Imatge del menjador on es va originar l’incendi.

Imatge del menjador on es va originar l’incendi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre germans d’entre 5 i 13 anys d’edat van haver de ser rescatats ahir per bombers i veïns després de quedar atrapats a l’incendiar-se la casa on viuen a Sisteró, als Plans de Sió. Va ocórrer cap a les onze del matí. Segons van explicar a aquest diari els veïns, els nens estaven tancats a l’interior d’aquesta casa, que té una única sortida, al carrer Major. Els pares havien sortit a comprar a Guissona i van tancar la porta amb clau. Amb tot l’edifici en flames, no els va quedar cap altra alternativa que sortir al balcó per demanar ajuda. Van ser els mateixos veïns els que, mitjançant les escales, van anar traient un a un els petits des del balcó de la primera planta, situat a uns tres metres d’altura, amb la qual cosa van evitar que el succés acabés en una tragèdia. Només un dels quatre menors, el de 13 anys, va haver de ser evacuat a l’ Hospital Universitari Arnau de Vilanova per una intoxicació lleu de fum. Posteriorment, la ràpida intervenció dels bombers va impedir l’ensorrament de tot l’edifici, l’estructura del qual va quedar molt debilitada a causa del sinistre.

Els fets van tenir lloc quan passaven pocs minuts de dos quarts d’onze del matí en una casa de dos plantes situada al número 12 del cèntric carrer Major d’aquesta localitat. Pel que sembla, una manta va caure sobre el braser del menjador de l’habitatge, cosa que va provocar l’incendi. En poc temps les flames es van propagar per les dos plantes de l’edifici. A més de sis dotacions de bombers i dos patrulles de Mossos d’Esquadra, també hi van acudir dos ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), una de les quals va traslladar el petit que va resultar ferit. Va ser el gran dels quatre germans qui es va encarregar de treure tots els germans al balcó de l’habitatge per tal que poguessin ser evacuats.

L’estructura de la casa va quedar danyada pel foc i la família va ser traslladada a un hotel proper

Segons va explicar l’alcalde del municipi, Xavier Pintó, es tracta d’una casa antiga l’estructura de la qual va quedar molt afectada a conseqüència del foc, per la qual cosa el consistori finançarà de forma temporal l’allotjament de la família en un hotel de la zona, fins que els serveis socials es puguin fer càrrec de la situació. Es tracta d’una família originària de Sevilla que fa uns mesos es va instal·lar al nucli urbà de Sisteró.

Imatge del menjador on es va originar l’incendi.

Imatge del menjador on es va originar l’incendi.SEGRE

tracking