SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT LABORAL

Mor un operari després de rebre el cop d'una excavadora

Un home d’uns 50 anys que estava treballant a les obres d’unes granges

Vista d’Alcarràs, al terme municipal del qual van ocórrer els fets.

Vista d’Alcarràs, al terme municipal del qual van ocórrer els fets.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un operari d’uns 50 anys d’edat va morir ahir en un accident laboral ocorregut en unes granges a Alcarràs quan una retroexcavadora el va colpejar accidentalment. Segons van informar els Mossos d’Esquadra, els fets van ocórrer quan faltaven pocs minuts per a la una del migdia. La víctima, que residia a Lleida ciutat i estaria contractat per una empresa de jardineria, treballava en unes obres que es duent a terme en unes granges situades a la partida de Montagut.

Per causes que es desconeixen, una retroexcavadora que portava a terme tasques en una rasa va colpejar de forma accidental l’operari, que es trobava als voltants. Fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), però ja no van poder fer res per salvar la vida del treballador, que va patir una parada cardiorespiratòria. També hi van treballar diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació per aclarir les causes de l’accident.

L’home mort seria originari del Senegal i veí de Lleida i treballaria per a una empresa de jardineria

A més, també van iniciar les tasques d’identificació de l’home, d’origen estranger i que en el moment del succés no anava documentat. Es tractaria d’un home nascut al Senegal i veí de Lleida. Malgrat les gestions, al tancament d’aquesta edició la policia autonòmica no havia pogut localitzar cap familiar de la víctima.

Fa quatre anys, es va produir a Raimat un accident mortal en el qual també es va veure implicada una excavadora. Llavors, un treballador de seixanta-dos anys va morir quan una màquina que feia una rasa en una finca dedicada a la vinya va provocar un despreniment que va sepultar l’operari, que es trobava en aquell moment a l’interior de l’excavació.

L’operari de la retroexcavadora va intentar rescatar-lo fent un forat amb la pala però li va provocar la mort.

Segons dades de la Generalitat de Catalunya, a Lleida es van produir l’any 2017 un total de 5.682 accidents laborals, dels quals 5.629 van ser lleus, 41 greus i 12 mortals (entre els quals es compten els in itinere).

tracking