SEGRE

TRIBUNALS EDUCACIÓ

Cullerés nega coaccions contra la directora del col·legi de Montferrer

El delegat territorial d’Ensenyament declara com a investigat als jutjats de la Seu d’Urgell || La denunciant l’acusa de pressions per fer-la dimitir

El director territorial d’Ensenyament a Lleida, ahir als jutjats de la Seu d’Urgell.

El director territorial d’Ensenyament a Lleida, ahir als jutjats de la Seu d’Urgell.PTV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va negar ahir les acusacions d’assetjament en l’àmbit laboral i coaccions presentades en forma de querella criminal per la directora de l’escola Rosa Campà de Montferrer, Maria Rodríguez. Cullerés va declarar com a investigat davant del titular del jutjat número 2 de la Seu d’Urgell amb dos inspectors del seu departament. El delegat territorial va declinar fer cap tipus de declaració a la sortida de la vista que forma part del procés d’instrucció previ a la celebració del judici. El que sí que va parlar va ser l’advocat que representa l’acusació particular, Pau Simarro, que va explicar que un dels dos inspectors que ostenten el càrrec de cap del servei va reconèixer que va “aconsellar” a la directora que presentés la dimissió, mentre que l’altra inspectora i el delegat van negar les acusacions.

El lletrat va denunciar que presumptament des d’Ensenyament es va voler fer dimitir la màxima responsable del centre educatiu per una sèrie de fets que va considerar que “no estan provats”. L’advocat Pau Simarro va assenyalar que es va acusar el seu client “per una sèrie d’irregularitats greus” en la gestió del centre “que ara no s’han provat” i va insinuar que “hi ha vinculacions polítiques” en la decisió d’investigar-la i pressionar-la per deixar el càrrec al centre. A part, va insistir que el departament va utilitzar “com a palanca per fer pressió contra la directora” les denúncies presentades per les tres professores, i les va acabar usant per intentar fer-la dimitir del càrrec “a l’haver-se convertit en una figura incòmoda”, sempre segons Simarro.

Les declaracions continuaran entre demà i la setmana que ve, quan s’han citat sis testimonis de la investigació. D’altra banda, la querella de la directora va arribar després de nou mesos de conflicte entre les parts durant el curs 2016/2017, la qual cosa va motivar que la responsable del centre fos expedientada per una infracció lleu per haver firmat un conveni sense tenir funcions per fer-ho. Ara com ara continuen les sessions del procés de mediació escolar sol·licitat per part de l’associació de mares i pares d’alumnes d’aquesta escola.

tracking