SEGRE

RESIDÈNCIA SERVEIS SOCIALS

Mollerussa crea una borsa d'habitatge per a futurs casos d'urgència social

Dirigit a víctimes de violència de gènere, persones sense llar o joves extutelats

Els pisos de l’estació podrien incloure’s en aquest fons.

Els pisos de l’estació podrien incloure’s en aquest fons.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa ja compta amb l’aprovació definitiva d’un nou reglament que regularà el fons d’habitatge social dirigit a persones amb risc d’exclusió social residencial. Seran usuaris persones sense llar, dones víctimes de violència de gènere o joves extutelats, entre altres col·lectius, que reben un seguiment per part dels Serveis Socials Bàsics. Els habitatges que formaran part d’aquest fons es destinaran a cobrir les necessitats en matèria residencial de persones i famílies de Mollerussa que no poden accedir a una llar de mercat lliure o altres vies d’accés gestionades per les administracions, com la Taula d’Emergències Socials o la Borsa d’Habitatge. El servei tindrà caràcter temporal i de suport fins que els usuaris aconsegueixin una autonomia suficient i d’aquesta manera poder incorporar-se a les vies normalitzades d’accés a la vivenda.

Després de l’aprovació del reglament, el consistori establirà les bases de la convocatòria per dotar d’inquilins aquestes cases.

En aquests moments, la borsa ja compta amb un pis de titularitat municipal ubicat al bloc d’habitatges Jaume d’Urgell que ja es va adquirir a aquest efecte. Així mateix, el consistori també planteja la possibilitat d’incorporar els dos pisos que es troben a l’edifici de l’antiga estació de tren, una vegada s’arribi a un acord amb Adif.

Entre els requisits d’accés a aquests habitatges destinats a risc d’exclusió social residencial a la capital del Pla d’Urgell hi ha el fet d’haver d’estar empadronat a la ciutat de Mollerussa, amb un mínim de dos anys d’antiguitat i no ser propietari o usufructuari d’un altre habitatge al territori. També seran usuaris d’aquests habitatges famílies nombroses o monoparentals.

tracking