SEGRE

MUNICIPIS DESENVOLUPAMENT

Almatret aborda el parc temàtic sobre renovables

Presentat ahir al president de la Diputació, Joan Reñé

Reñé, tercer per la dreta, rep explicacions del projecte.

Reñé, tercer per la dreta, rep explicacions del projecte.D.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centre d’interpretació d’energies renovables, un petit museu destinat a la investigació i l’educació que s’ubicarà a l’antiga escola, ara tancada però convenientment rehabilitada, amb una sala audiovisual i un espai per a tallers, així com la construcció d’un alberg municipal cent per cent sostenible de cinquanta places, són algunes de les propostes que inclou el projecte Almia, que el consistori d’Almatret va abordar aquest estiu passat i que ahir va visitar in situ el president de la Diputació, Joan Reñé.

Reñé es va interessar pel pla pilot del parc eòlic de la població i el projecte Almia, una iniciativa vinculada al territori i a la promoció de les energies renovables amb la qual el municipi es vol convertir en el primer de Catalunya a ser sostenible energèticament.

Tindrà un centre d’interpretació, un museu i un alberg per a turistes i investigadors

És fruit del treball i la participació de l’ajuntament amb el grup d’investigació de la Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, que ofereix suport en la difusió de la iniciativa i en l’expansió cap a sectors més específics com ara la investigació i el desenvolupament. Concebut per revaloritzar el patrimoni d’Almatret, acollirà una planta pilot, una àrea experimental, camps de pràctiques i laboratoris que formen part d’un conjunt que pretén dotar el complex amb els instruments per a la creació de nous sistemes d’aprofitament energètic, segons assenyalen els promotors de l’experiència.

Aquesta iniciativa educativa del projecte es troba en fase de desenvolupament, però serà vital perquè siguin els mateixos veïns de la localitat els que promocionin la iniciativa.

Vessant educatiu per als alumnes de col·legis i instituts

Aquest projecte també comptarà amb un vessant educatiu a càrrec de la Universitat de Lleida que, conjuntament amb tècnics del consistori d’Almatret, treballen amb el consell de docents en el disseny d’activitats didàctiques per a l’Educació Infantil, Primària i Secundària que ajudaran a la conscienciació dels alumnes sobre temes energètics i de sostenibilitat del territori.

tracking