SEGRE

MUNICIPIS INVERSIONS

Balaguer torna a recórrer al crèdit per abordar obres

No arribarà al milió i servirà per assumir treballs menors i serveis ||

S’executarà la segona fase de millora de l’entorn de l’església de Santa Maria.

S’executarà la segona fase de millora de l’entorn de l’església de Santa Maria.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Balaguer recorrerà per segona vegada consecutiva al crèdit per poder assumir inversions de cara a aquest exercici. Així ho va manifestar l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, que va assegurar que el nou crèdit no arribarà al milió d’euros i servirà per fer-se càrrec de la millora d’equipaments municipals, rehabilitació d’habitatges i “realitzar petites obres de microurbanisme que millorin els problemes diaris dels veïns”, va dir Vidal. Així mateix, el consistori preveu executar també la segona fase del projecte cultural i turístic subvencionat per la taxa turística. L’any passat, el consistori també va recórrer al crèdit per un valor d’1,4 milions per a la urbanització del carrer Botera, al centre històric, amb un pressupost de 247.656 euros; la millora del pont Nou, que ha comptat amb una inversió de 90.707 euros; el canvi de la gespa artificial del camp de futbol, en què s’han invertit 150.000 euros, o la renovació de l’enllumenat de la muralla medieval, entre d’altres.

Segons el primer edil, aquesta setmana presentarà als grups de l’oposició la proposta de pressupostos per aquest exercici, i va confiar poder portar-la a votació en un ple extraordinari a començaments de maig. Una de les prioritats del consistori també serà rehabilitar vivendes de titularitat pública per posar-les a la borsa de lloguer social. Va assegurar que recórrer al crèdit és possible després de les operacions d’amortització, refinançament i el pagament de deute que es va portar a terme l’any passat. Val a recordar que al novembre el consistori va dur a terme una amortització anticipada de crèdit de 890.000 euros.

L’ajuntament va tancar el 2017 amb un 57% d’endeutaments (nou milions d’euros). Va recordar que el 2017 el consistori va amortitzar gairebé tres milions d’euros de crèdits municipals, “la qual cosa ens permet demanar per invertir”, va dir.

tracking