SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Els Serveis Educatius de la Segarra es queden sense seu

Cervera dóna dos mesos i mig al Govern per buscar un local

El Centre de Recursos Pedagògics de la Segarra.

El Centre de Recursos Pedagògics de la Segarra.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera ha donat de termini fins al pròxim 1 de juliol perquè els serveis educatius que fa deu anys que són a la planta baixa de l’edifici de la Pèrgola busquin una nova seu. L’ajuntament instal·larà l’oficina de joventut en aquest espai de titularitat municipal.

Aquest local té uns cent metres quadrats i està situat a la plaça Pius XII, segons va informar ahir l’alcalde Ramon Royes. Ensenyament no té de moment cap espai alternatiu per al centre de serveis. Fa dos anys la Paeria ja va demanar a la conselleria que busqués un nou emplaçament. En aquell moment el consistori volia ubicar-hi l’oficina de turisme. Així mateix, quan es va construir el col·legi Les Savines, es va estudiar dedicar un espai d’aquest edifici per als serveis educatius, però al final no es va fer. Posteriorment, es va plantejar ubicar-los a la primera planta de la seu del consell de la Segarra, però requereix obres i, de moment, la Generalitat no té projectada una inversió en aquest espai. Una altra alternativa va ser tornar al seu emplaçament inicial, a l’edifici universitari.

Tanmateix, aquesta seu ja es troba molt saturada a l’allotjar més de mitja dotzena d’entitats relacionades amb l’educació i la història com són l’Institut Antoni Torroja, l’UNED, l’Arxiu Comarcal de Cervera, la Biblioteca Comarcal Josep Finestres, el dipòsit d’arxius de la Generalitat i l’espai de magatzem de la biblioteca de la Universitat de Barcelona. Ensenyament busca un nou emplaçament de titularitat pública o privada si bé no es descarta que es pugui traslladar la seu a altres espais de la comarca com el castell de Concabella, que ja allotja el centre d’estudis i fons documental Manuel de Pedrolo; el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió o el Centre d’Interpretació dels Secans de Lleida.

tracking