SEGRE

MUNICIPIS ALERTA

Veïns exigeixen mesures a una elèctrica d'Àger per risc d'incendis

Va ser multada per uns cables a prop d’arbres

Cables de la llum passen al costat dels arbres de la urbanització.

Cables de la llum passen al costat dels arbres de la urbanització.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Sant Josep de Fontdepou, a Àger, denuncien la falta d’inversió per part de l’ajuntament i de la companyia elèctrica Montsec després que fa una setmana l’empresa fos sancionada al tenir uns cables massa prop d’una zona de vegetació. Sobre aquesta qüestió, la presidenta de l’associació de veïns, Mercè Jornet, mostra preocupació pel risc que suposa que els cables elèctrics, que toquen amb els arbres, puguin provocar un incendi, sobretot durant l’estiu. Segons Jornet, a la urbanització hi ha 97 cases construïdes, en les quals 13 inquilins viuen durant tot l’any. “Tenim por que passi una desgràcia perquè a la zona no hi ha manteniment ni conservació”, sentencia.

El cap de setmana passat, membres del Cos d’Agents Rurals de la Noguera van denunciar la companyia Elèctrica del Montsec per tenir els cables prop d’una zona de vegetació, la qual cosa comporta risc d’incendi. Els cables, conductors de baixa tensió, es trobaven a un metre de distància d’uns arbres de la urbanització de Sant Josep de Fontdepou. La sanció serà d’uns cent euros si el problema no se soluciona abans d’un mes.

Veïns de Sant Josep de Fontdepou denuncien la falta de mesures de l’empresa i del consistori

Tanmateix, els veïns critiquen que les sancions no són la solució, sinó que volen més manteniment. Segons ells, no és un problema nou ja que han enviat informes a la companyia i a l’ajuntament amb fotografies que mostren els cables a prop d’arbres i amb comptadors sense tancar amb cadenat. D’altra banda, expliquen que l’any passat ja hi va haver un incendi, però que la ràpida actuació dels Bombers de la Generalitat de Catalunya va evitar que s’estengués. Com a tasques preventives, volen organitzar tallers per tal de saber com actuar en cas d’incendi, però tot i això exigeixen mesures.

tracking