SEGRE

L'EMU tanca els comptes del 2017 amb un benefici de 129.000 euros

Milloren els ingressos per vendes de parcel·les

La façana del Palau de la Paeria.

El Superior de Justícia dóna la raó a la Paeria en una demanada per justificants de subvencionsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de l'Empresa Municipal d'Urbanisme de Lleida ha donat llum verda aquest dilluns als comptes del 2017, amb un benefici de 129.000 euros, abans de remetre’ls al ple de l’ajuntament per a la seua aprovació.

Segons ha explicat la Paeria, els comptes del 2017 reflecteixen l’increment per venda de parcel·les, un concepte que ha suposat uns ingressos de 1.161.700 euros durant l’any passat, mentre que en l’exercici anterior aquest ingrés va ser de 976.053 euros.

Pel que fa al deute total de l’EMU, juntament amb el de la Paeria, ha continuat disminuint des de l’any 2012 i l’any 2017 la ràtio del deute fou d’un 48,8%, un percentatge que se situa molt lluny del límit legal establert en el 110% dels ingressos corrents.

La primera tinent d’alcalde i presidenta de Consell d’Administració de l’EMU, Montse Mínguez, ha manifestat la seva tranquil·litat i convenciment que els comptes de l’EMU s’han realitzat correctament i “davant dels fets denunciats per Postius la passada setmana vull manifestar la sorpresa de tots els membres del Consell d’administració, inclosos els tres membres nomenats pel partit del PdCat. Fet que demostra, un cop més, el que deia l’equip de govern: Toni Postius actua sol, és una denúncia a títol individual”.

De la seua banda, els membres del consell d'administració de l'Empresa Municipal d'Urbanisme de Lleida nomenats pel grup municipal del PDeCAT han afirmat que l’EMU està mancada de viabilitat i han demanat al consell d'administració que acordi iniciar el procés de concurs voluntari de creditors. Han sol·licitat a la presidència que se sotmetés a votació aquesta qüestió, que no ha estat atesa.

Respecte al vot contrari als comptes del 2017, els consellers destaquen que les taxacions d'actius de l'empresa que es van fer a finals de 2015 ja no tenen validesa pel fet d'haver transcorregut més de sis mesos des que es van fer. Segons el PDeCAT, el vot ha estat contrari, seguint la línia dels últims exercicis, “entenent que el valor de les existències que figura als balanços -que representen un 80% del valor de l'empresa-, no recull la realitat de la situació”.

tracking