SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

Primera missa avui al local social d'Algerri

Després del tancament aquest divendres de l’església parroquial per despreniments, el consistori espera que el temple pugui acollir comunions i confirmacions el 6 de maig

L’església d’Algerri espera que s’iniciïn els treballs.

L’església d’Algerri espera que s’iniciïn els treballs.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El local social d’Algerri acollirà avui a les 10.30 hores la primera de les misses després del tancament aquest divendres de l’església de Nostra Senyora de la Purificació per despreniments a la façana (vegeu SEGRE d’ahir). Segons l’alcalde, Miquel Plensa, ahir a la tarda es va habilitar perquè pugui acollir els oficis religiosos durant les dos setmanes que es preveu que durin els treballs. Plensa va indicar que confia que les comunions i les confirmacions previstes per al dia 7 de maig puguin celebrar-se al temple ja que, tot i que es mantindrà tancada l’entrada principal mentre durin el treballs a la façana, es podrà accedir a l’interior per una porta lateral.

L’alcalde va remarcar que està previst que el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, presideixi les confirmacions. L’església d’Algerri ha quedat tancada després de detectar-s’hi petits despreniments a la façana, per la qual cosa es van instal·lar tanques al voltant del temple. La decisió de clausurar-la és de mutu acord entre consistori i bisbat i els treballs començaran la setmana que ve.

El departament de Cultura va enviar fa uns dies un informe alertant del “mal estat de conservació” i demanava prendre mesures immediates.

La d’Algerri és la quarta església que tanca després de la de Rosselló, a la qual se li va desplomar el campanar el gener del 2016 i que té previst obrir també el mes que ve; la d’Almenar, on es va haver de precintar l’altar també per despreniments a la volta; i la de la Granja d’Escarp, que es va tornar a obrir al culte el mes de gener després de tancar-la l’abril del 2017 per reparar-ne la coberta.

A Vilagrassa també s’ha hagut de restaurar el campanar i esperen obres els temples d’Almacelles, Bossòst i Sant Romà d’Abella, al municipi d’Isona.

tracking