SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Sort obrirà a actes culturals el Museu de les Papallones

Va tancar al febrer per desacords entre el consistori i el director || L’immoble tornarà a acollir activitats a finals de juny

Imatge d’arxiu de papallones a l’antic museu.

Imatge d’arxiu de papallones a l’antic museu.MIKEL ARISTREGUI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edifici que fins al mes de febrer va ser la seu del Museu de les Papallones de Catalunya, al nucli de Pujalt i propietat de l’ajuntament de Sort, reobrirà a finals de juny per acollir actes culturals i educatius com per exemple cursos, conferències i exposicions. Així ho va avançar l’alcalde, Raimon Monterde, que va apuntar que ja treballen en una primera programació d’activitats en aquest equipament públic. Monterde va afegir que estudiaran amb els veïns quin haurà de ser l’ús definitiu d’aquest immoble.

El consistori va decretar el tancament del Museu de les Papallones al novembre arran de desacords amb la direcció. Aleshores, havia constatat que l’edifici municipal estava “empalmat” a la xarxa elèctrica i havia hagut de tornar 180.000 euros en subvencions atorgades a l’ajuntament per construir-lo. Per la seua part, el responsable del museu i amo de la col·lecció, Alfons Dolsa, espera tornar a exposar-la en una altra seu al Pirineu, encara pendent de concretar.

Esperen regularitzar a l’estiu els “empalmaments” a la xarxa L’edifici del Museu de les Papallones a Pujalt és un dels equipaments municipals de Sort connectats de forma irregular a la xarxa elèctrica. Aquest rebia la llum d’un “empalmament” sense contracte ni comptador, mentre que el poliesportiu ha funcionat durant més de dos dècades amb la connexió provisional d’obres utilitzada durant la construcció. La piscina inaugurada l’any passat rebia la llum del poliesportiu, i també era irregular el subministrament de l’arxiu comarcal i fins i tot d’un sector de l’enllumenat públic. El consistori confia a regularitzar aquests dos últims subministraments a finals del mes de maig i tenir totes les connexions elèctriques en regla a mitjans de juny. En el cas del poliesportiu, exigeix actuacions per adequar les instal·lacions a la normativa actual.

tracking