SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

L'acusat de violar una nena de set anys a Tàrrega admet els abusos

Fiscalia rebaixa de deu a vuit anys la petició per confessió i reparació del dany parcials || La defensa del processat, de 69 anys, demana “indulgència” al tribunal

Vista de l’entrada a l’Audiència Provincial de Lleida.

Vista de l’entrada a l’Audiència Provincial de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home acusat d’abusar sexualment d’una nena de set anys en un parc de Tàrrega el juliol passat va acceptar ahir que li va fer tocaments, encara que va negar que la violés. Durant el judici que es va celebrar a l’Audiència de Lleida, el processat, J.M.P., de 69 anys i veí de Cervera, va declarar que va coincidir amb la menor al parc de Sant Eloi i que la va tocar. A les conclusions, la Fiscalia va rebaixar la petició de condemna de deu a vuit anys de presó al considerar que l’acusat havia fet una confessió parcial i que ha pagat una part de la responsabilitat civil que se li exigeix pel dany causat a la petita.

El processat va intentar disculpar-se davant de la mare de la nena i va dir al judici que se’n penedeix

El tribunal va haver de cridar l’atenció de l’acusat quan va intentar demanar perdó a la mare, que va declarar com a testimoni. La dona va assegurar que no podia perdonar-lo, i per la seua banda el pare va assenyalar que havia estat un “deshonor”. L’acusat es va atansar a la nena quan estava amb un germà de sis anys. Al veure que estaven jugant amb globus d’aigua, els va prometre un euro si el seguien.

A través d’un vídeo, tant la víctima com el germà van corroborar aquest extrem i van explicar que l’home els va portar a una zona apartada. Una vegada allà, li va dir al nen que se n’anés a fer un volt amb la bici i es va quedar amb la nena.

La menor va declarar que l’home li va fer tocaments, amb penetració, extrem que rebutja l’acusat. Una vegada va acabar, l’home va dir a la petita que es rentés els peus a la font i li va donar un euro, segons va declarar ella mateixa i el seu germà. El Ministeri Públic va assenyalar que el processat, en presó provisional des del mes de juliol passat, va vigilar el parc durant uns dies, va elegir els germans “al ser d’una família humil i de religió musulmana” amb l’esperança, va afegir, que la nena no ho expliqués i que, si ho feia, la família no el denunciés.

Al seu torn, la defensa va sol·licitar “indulgència” al tribunal per l’avançada edat de l’acusat i per la seua difícil situació familiar. El judici va quedar vist per a sentència.

Els psicòlegs donen plena credibilitat a la víctima malgrat la seua curta edat Els psicòlegs de l’Equip d’Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV) que van atendre la víctima després dels fets van declarar ahir al judici que el relat té plena credibilitat malgrat la seua curta edat. Tal com va poder presenciar el tribunal, a la declaració gravada en vídeo la menor explica a una psicòloga i a una treballadora social els abusos als quals va ser sotmesa. I ho repeteix en diverses ocasions de manera coherent i consistent. A la vista oral també van declarar metges forenses que van explorar la menor i van assenyalar que les lesions que presentava eren compatibles amb els abusos. Així mateix, van descartar que a l’historial metge de l’acusat s’apreciï que l’operació de càncer de còlon a la qual va ser sotmès li hagués provocat una disfunció erectil, com va al·legar.

tracking