SEGRE

URBANISME PLA DE BARRIS

La reforma del centre de Mollerussa, després de la festa major per evitar el trasllat d'actes

El consistori planifica amb les empreses adjudicatàries el calendari d’actuació

El projecte de reforma de la plaça Manuel Bertrand.

El projecte de reforma de la plaça Manuel Bertrand.A.MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa ha decidit iniciar la reforma de les places del centre una vegada hagin conclòs els actes de festa major, que se celebrarà del 17 al 20 de maig. L’objectiu és haver de traslladar concerts i activitats previstos en places com la de l’Ajuntament o Major a altres punts de la ciutat. Entre aquests hi ha el concert de dijous a la tarda, que tradicionalment s’ha dut a terme a la plaça Manuel Bertrand després de la llonganissada que organitza Jovent de Mollerussa. Segons l’alcalde, Marc Solsona, a partir del dia 21 el consistori planificarà juntament amb les empreses adjudicatàries el calendari d’actuació que convertirà el centre en zona amb prioritat per als vianants i l’eliminació d’aparcaments. És per aquesta raó que es van habilitar noves zones d’aparcament limitat en carrers com Crist Rei o President Macià, que ja estan actives.

L’empresa Constructora de Calaf serà l’encarregada de renovar les places Manuel Bertrand, Major, la zona de la Vilaclosa i el carrer Jacint Verdaguer amb un pressupost d’1,3 milions d’euros. Les places de l’Ajuntament i Pla d’Urgell les remodelarà Serboniu per un import de 889.101 euros. Els terminis d’execució són de 5 mesos, per la qual cosa la previsió és que estiguin llestes a la tardor. La reforma, finançada en un 50% pel Pla de Barris, haurà d’estar llesta abans de finals d’any. Al principi, el termini finalitzava al juny, encara que el consistori va demanar un ajornament.

En aquests moments, la reforma del Pla de Barris ja s’ha completat al carrer Ciutat de Lleida, que s’ha convertit en zona de vianants, i Onze de Setembre, que ja s’ha tornat a obrir al trànsit. Ben aviat s’hauran d’iniciar també les obres al carrer Acadèmia, que passarà a limitar el pas de vehicles a 20 km/h.

tracking