SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Desallotjats vuit temporers per un foc a dos cases de Menàrguens

Les flames van enfonsar la teulada dels immobles, un de deshabitat i l’altre cedit per un pagès als empleats || L’origen podria estar en una estufa o un calefactor

Imatge de l’estat en què va quedar un dels dos habitatges afectats per l’incendi.

Imatge de l’estat en què va quedar un dels dos habitatges afectats per l’incendi.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit temporers van haver de ser desallotjats i dos habitatges van quedar calcinats en un incendi que es va declarar dimarts a la tarda a Menàrguens. Els fets van tenir lloc quan faltaven pocs minuts per a les vuit de la tarda a la plaça del Sitjar. Tot apunta, a falta que acabi la investigació, que el foc va començar en un calefactor o en una estufa de llenya al primer pis de la casa situada al número 3, que un pagès havia cedit a aquests vuit empleats. Al ser habitatges antics construïts amb bigues de fusta, les flames es van estendre ràpidament i van saltar a la casa contigua. Fins al lloc es van desplaçar set dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van poder donar per extingit l’incendi en poc més d’una hora, encara que no van poder evitar que les flames provoquessin la caiguda de les teulades.

No obstant, els efectius no van poder retirar-se fins passada la mitjanit per ventilar els immobles i precintar-los a l’espera que l’arquitecte municipal els revisés. Aquest va determinar ahir que l’estructura no havia quedat afectada, però sí que són necessàries obres per retirar la runa i aixecar de nou la coberta. Per aquesta raó, els vuit temporers que vivien en un dels dos habitatges afectats (l’altre es troba deshabitat) van ser reallotjats en una altra casa pel propietari. Per la seua banda, l’ajuntament, segons va explicar aquest diari l’alcaldessa, Anna Maria Calvis, s’ha fet càrrec de facilitar als afectats roba i aliments, ja que totes les seues pertinences es trobaven a l’interior de la casa.

Els evacuats han estat reallotjats en un altre pis i l’ajuntament els ha facilitat roba i aliments

D’altra banda, també aquest dimarts a la nit es va cremar una autocaravana d’un càmping de Prullans situat a la carretera N-260. Al lloc de l’incendi van treballar tres dotacions dels Bombers i no es van haver de lamentar danys personals.

tracking