SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

Rosselló reobre l'església 27 mesos després de l'ensorrament i el poble demana el campanar

L’ajuntament insistirà perquè es reconstrueixi, encara que no hi ha data per a la segona fase de les obres || La inauguració, a temps per a les comunions, que l’any passat es van celebrar en una carpa

L’església de Rosselló, plena ahir a la tarda durant la missa oficiada pel bisbe de Lleida.

L’església de Rosselló, plena ahir a la tarda durant la missa oficiada pel bisbe de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosselló va inaugurar ahir l’església de Sant Pere 27 mesos després de l’ensorrament del campanar el 29 de gener del 2016, amb una missa oficiada pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez.

Les obres per a la reconstrucció del temple per al seu recobriment i consolidació de l’estructura van començar el 7 de setembre de l’any passat i les misses s’han celebrat fins ara al local social. La reobertura de l’immoble coincideix amb la celebració de les comunions, que l’any passat es van traslladar a una carpa que es va instal·lar a la plaça de l’església. L’alcalde, Josep Abad, va explicar que els operaris que treballaven a l’interior de l’església van haver d’augmentar els torns per poder acabar les tasques de pintura a temps per a les comunions, que se celebren aquest cap de setmana.

El poble demana ara la reconstrucció del campanar, unes obres que encara no tenen una data prevista i que costarien uns 280.000 euros. El primer edil va assegurar que “insistirem i lluitarem” perquè el nou campanar sigui una realitat. Abad va assegurar que aquesta primera fase dels treballs ha comptat amb un pressupost d’uns 180.000 euros, finançats entre el bisbat, el departament de Cultura i la Diputació de Lleida. El bisbat, segons Abad, ha avançat els diners per a les obres i ara espera rebre les subvencions que es van prometre des de les diferents institucions. L’alcalde va assegurar que els treballs que han pagat des de l’ajuntament són la restauració dels bancs, l’enllumenat i el gas, i ara busquen finançament per a la pintura del temple, amb un pressupost de 30.000 euros.

La reobertura de l’església de Rosselló, prevista per al dia de Reis i després ajornada a finals de març, arriba unes setmanes després que tanqués la d’Algerri al detectar despreniments.

Giménez: “El temple ha quedat millor del que m’esperava” El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va assegurar ahir a l’inici de la missa que “el temple ha quedat millor del que jo m’esperava” i va apuntar que en part “ha estat perquè l’ajuntament ha volgut pintar-lo”. En aquest sentit, va agrair l’aportació econòmica de totes les institucions i va apuntar que “no és estrany que Diputació, Generalitat i consistori ajudin els creients” perquè “no estan ajudant el bisbat, sinó la comunitat”. Giménez va celebrar que els veïns de Rosselló hagin recuperat el temple, el seu “lloc sagrat per reunir-se”.

tracking